Η Kia ετοιμάζει διπλό «αγροτικό» λανσάρισμα

Από την ώρα που παρουσιάστηκε το Hyundai Santa Cruz, άπαντες περιμένουν ανάλογο μοντέλο από την Kia. Μια προοπτική που οι Κορεάτες καλωσόριζαν λίγους μήνες πριν και, πλέον, αποτελεί πραγματικότητα. Και μάλιστα όχι με ένα, αλλά με δυο μοντέλα!

Οι Κορεάτες σκοπεύουν να κινηθούν σε δυο μέτωπα. Όπως αναφέρουν οι ίδιοι, το πρώτο pick up θα είναι ένα «στοχευμένο μοντέλο» προς την επίτευξη μηδενικών ρύπων της εταιρίας, μέχρι το 2030. Με άλλα λόγια, θα είναι ηλεκτρικό. Κατά πάσα πιθανότητα θα βασίζεται στο ανάλογο SUV που θα παρουσιαστεί το 2024, το οποίο θα αντλεί επιρροές από το πρωτότυπο EV9. Το έτερο pick up θα «κινείται στρατηγικά σε αναπτυσσόμενες αγορές», οπότε υπάρχουν βάσιμες πιθανότητες να βασίζεται σε πλατφόρμα με κινητήρες εσωτερικής καύσης – ενδεχομένως αυτή του νέου Sportage.

Το πάτωμα E-GMP θα παίξει καίριο ρόλο στην ανάπτυξη της ηλεκτρικής γκάμας για την Kia, με απώτερο στόχο τον διπλασιασμό της μέχρι το 2030. Αυτή τη στιγμή, η Kia προσφέρει 3 αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα (e-Niro, EV6 και Soul EV) και 4 plug-in hybrid εκδόσεις (Sportage, XCeed, Niro, Sorento). Οπότε έως το τέλος της δεκαετίας θα πρέπει να περιμένουμε τουλάχιστον άλλα 3 EVs, προκειμένου να εκπληρωθούν οι εμπορικές προβλέψεις περί 1,2 εκατομμυρίων πωλήσεων ηλεκτρικών ετησίως. Για τις εξηλεκτρισμένες πωλήσεις εν συνόλω (ηλεκτρικά και PHEV), o ετήσιος στόχος τίθεται στις 4 εκατομμύρια μονάδες μέχρι το 2030.

Get it on Google Play Download on the App Store