Η Kia εξελίσσει υδρογονοκίνητα στρατιωτικά οχήματα

Το Hyundai Motor Group οραματίζεται ένα μέλλον όπου οι εναλλακτικές μορφές κίνησης, δεν θα περιλαμβάνουν αποκλειστικά ηλεκτροκίνηση. Οι Κορεάτες επενδύουν στο υδρογόνο, όπως φάνηκε και από το Hydrogen Wave που διοργάνωσε στα πλαίσια της Έκθεσης Μονάχου. Σε ένα άλλο event παρόμοιου ύφους, ήρθαν ανακοινώσεις και από την Kia, αναφορικά με την υδρογονοκίνηση και τα στρατιωτικά της οχήματα.

Για όσους δεν το γνωρίζουν η Kia όχι μόνο κατασκευάζει οχήματα του είδους, αλλά εξοπλίζει τις ένοπλες δυνάμεις της Νοτίου Κορέας και άλλων χωρών, επί δεκαετίες. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της εταιρίας, Song Ho-Sung, αυτά θα αποτελέσουν την πλατφόρμα ανάπτυξης των κυψελών καυσίμου, πριν καν τα αυτοκίνητα παραγωγής! Ο επικεφαλής της Kia Motors ανακοίνωσε στο Hydrogen Mobility Show, που διεξήχθη στη Σεούλ, πως το αντίστοιχο τμήμα της εταιρίας θα εστιάσει στην εξέλιξη υδρογονοκίνητων οχημάτων για στρατιωτική χρήση, πριν εισαγάγει την τεχνολογία στα αυτοκίνητα, το 2028.

Μάλιστα, ο Ho-Sung αποκάλυψε πως τα πρώτα μοντέλα παραγωγής με υδρογόνο θα είναι «πολλαπλών χρήσεων», δίχως να αποσαφηνίζει αν πρόκειται για SUVs ή MPVs (κατά πάσα πιθανότητα, το πρώτο). Όσο να αφορά τα του στρατού τώρα, η εξέλιξη της τεχνολογίας κυψελών καυσίμου δεν αφορά μόνο οχήματα, αλλά και γεννήτριες. Η Kia αποσκοπεί στη σταδιακή μεταστροφή ολόκληρης της «μάχιμης» γκάμας στο υδρογόνου, αρχής γενομένης από τα ελαφρύτερα μεταφοράς προσωπικού.

Get it on Google Play Download on the App Store