Η μεγαλύτερη γέφυρα του κόσμου (+video)

Οι Κινέζοι έχουν βαλθεί να μας τρελάνουν, καθώς κατάφεραν να δημιουργήσουν και να έχουν σχεδόν έτοιμη τη μεγαλύτερη γέφυρα του κόσμου. Πρόκειται για μία γέφυρα στα νότια της Κίνας, η οποία συνδέει Hong Kong, Macau και Zhunai και το μήκος της είναι 55 χιλιόμετρα!

Δείτε ακόμη: Τέτοιο αυτοκίνητο δεν σπρώχνεις κάθε μέρα… (+video)

Πρόκειται για ένα σύγχρονο θαύμα, το οποίο για να κατασκευαστεί κόστισε περίπου 14.000.000.000 ευρώ (το νούμερο αυτό είναι εκτίμηση, καθώς επισήμως δεν έχει αναφερθεί τίποτα για το κόστος της). Εκτός από το μεγάλο μήκος της γέφυρας, υπάρχει και υποθαλάσσιο τούνελ, μήκος 6,7 χλμ. το οποίο σύμφωνα με τον project planning manager, τον κύριο Gao Xinglin, να δηλώνει πως αυτό ήταν και το δυσκολότερο κομμάτι, κατασκευαστικά. Μάλιστα κατασκευάστηκαν και τέσσερα τεχνητά νησιά, για την στήριξή της!

Διαβάστε επίσης: Αγόρασε μεταχειρισμένη Lamborghini από το internet και την πάτησε…(+video)

Η κατασκευή της γέφυρας διήρκησε οκτώ χρόνια, ενώ έξι χρόνια διήρκησε η μελέτη και ο προγραμματισμός. Η γέφυρα ολοκληρώθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο, ενώ απομένουν πλέον λεπτομέρειες. Για την κατασκευή της γέφυρας χρησιμοποιήθηκαν συνολικά 420.000 τόνοι ατσαλιού (όσο 60 πύργοι Άιφελ) και ένα εκατομμύριο κυβικά τσιμέντου, ενώ η διάρκεια ζωής της είναι 120 χρόνια!

Get it on Google Play Download on the App Store