Ιδιωτική συλλογή με 114 VW Golf!

Σίγουρα όλοι μας γνωρίζουμε συλλέκτες ή είμαστε και εμείς οι ίδιοι, ίσως όχι αυτοκινήτων αλλά σίγουρα αντικειμένων που μας αρέσουν. Παρόλα αυτά, όταν η συλλογή έχει να κάνει με αυτοκίνητα, συνήθως βλέπουμε σπάνια μοντέλα, supercars κλπ. Όμως ο κύριος Josef Juza, είναι πιο… ταπεινός συλλέκτης, καθώς του αρέσουν τα VW Golf!

Δείτε ακόμη: Τα φθαρμένα ελαστικά φρενάρουν καλύτερα!

Και πλέον είναι ο άνθρωπος με τη μεγαλύτερη συλλογή VW Golf στον κόσμο, καθώς έχει στην κατοχή του 114 μοντέλα. Πρόκειται για μία συλλογή η οποία πραγματικά μας αφήνει άφωνους, καθώς όπως θα δείτε και στις εικόνες πιο πάνω, έχει από ειδικές εκδόσεις του πρώτο VW Golf έως εξαιρετικά σπάνια και περιορισμένης παραγωγής μοντέλα που θα ζήλευε ακόμη και η VW.

Ο Αυστριακός οπαδός του VW Golf λέει πως «το νόημα της συλλογής μου είναι να έχω ένα VW Golf για κάθε περίσταση». Και κάπως έτσι άρχισε να μαζεύει VW Golf τα οποία του ήταν μεν αχρείαστα αλλά του άρεσαν πάρα πολύ. Ο ίδιος προσθέτει πως «με λίγο ψάξιμο στο διαδίκτυο βρίσκω εξαιρετικά μοντέλα, τα οποία πολλές φορές κοστίζουν πολύ πιο λίγο και από τα μεταφορικά».

Στη συλλογή του κυρίου Juza θα συναντήσει κανείς VW Golf με συρόμενες πόρτες, χωρίς πόρτες, χειροποίητα μοντέλα όπως το G60 Limited, το CitySTROMer που είναι ηλεκτρικό, και έχει δώδεκα μπαταρίες αυτοκινήτου στο χώρο αποσκευών, ακόμη και Golf κρατικών υπηρεσιών. Φυσικά από μία συλλογή VW Golf σαν και αυτή δεν θα μπορούσε να λείπει το GTI. Υπάρχουν λοιπόν εργοστασιακές εκδόσεις των δύο πρώτων GTI καθώς και ένα βελτιωμένο Oettinger Golf GTI.

Διαβάστε επίσης: Έκανε 1 εκατομμύριο χιλιόμετρα με Skoda Octavia (+video)

Στα πλάνα του κυρίου Josef Juza είναι την άνοιξη του 2019 να καταφέρει να έχει έτοιμο το μουσείο του με τη συλλογή VW Golf. Περισσότερα για τον ίδιο, τη συλλογή του αλλά και τα μελλοντικά του πλάνα, μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Get it on Google Play Download on the App Store