Η Mercedes-AMG Project ONE «βγήκε παγανιά»

Ένα χρόνο μετά την αποκάλυψή του στο κοινό, το εξωπραγματικό hypercar της Mercedes-AMG βγήκε στον δρόμο προκειμένου να συνεχίσει τις δοκιμές εξέλιξης. Και επειδή αρκετά αυτοκίνητα κυκλοφόρησαν με την ταμπέλα «Formula 1 για τον δρόμο», όμως ουδέν πλησιάζει αυτό τον χαρακτηρισμό περισσότερο από το Project ONE (σύμφωνα με τους δημιουργούς του) καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται για αξιοσημείωτο γεγονός.

Δείτε ακόμα: Έρχεται hypercar από την Toyota με 1.000 ίππους (+video)

Η γερμανική «διθέσια Formula 1» (όπως είναι το άλλο προσωνύμιο που έχει αποδοθεί στο Project) απαθανατίστηκε εντός και πέριξ της πίστας του Millbrook, με την μορφή του να είναι πολύ κοντά σε αυτή της έκδοσης παραγωγής. Ξεχωρίζει η push rod διάταξη της ανάρτησης και το shark fin στο πίσω μέρος, στοιχεία παρμένα απευθείας από τα μονοθέσια των Lewis Hamilton και Valtteri Bottas. Φυσικά αυτό που φέρνει πιο κοντά το Project ONE στις Mercedes-AMG Petronas F1 W09 EQ Power+ είναι η κινητήριος δύναμη, η οποία αποτελείται από έναν υπετροφοδοτούμενο V6 κινητήρα 1.6 λίτρων συνδυασμένο με ηλεκτρικό turbo και ηλεκτροκινητήρες. Το θερμικό μηχανικό σύνολο είναι τοποθετημένο εμπρός από τον πίσω άξονα και φτάνει έως τις 11.000 σ.α.λ., ενώ τα ηλεκτρικά μοτέρ βρίσκονται στον εμπρός άξονα. Ο πανίσχυρος 1.600αρης αποδίδει 680 ίππους και μεταδίδει την κίνηση στους πίσω τροχούς και οι δύο ηλεκτροκινητήρες των 326 ίππων δίνουν κίνηση εμπρός. Συνδυαστικά η ισχύς του υβριδικού συνόλου φτάνει τους 1.000 ίππους και για τη μετάδοση της ισχύος υπάρχει ένα αυτοματοποιημένο 8τάχυτο μηχανικό κιβώτιο.

Οι επιδόσεις είναι αναμενόμενα καταιγιστικές, αφού το Mercedes-AMG Project ONEεπιταχύνει από 0-200 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 6 δευτερόλεπτα και η τελική του ταχύτητα ξεπερνά τα 350 χλμ./ώρα. Παράλληλα, το υπεραυτοκίνητο της Mercedes-AMG μπορεί να κινηθεί και μόνο με την χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας για αποστάσεις έως 25 χιλιομέτρων.

Διαβάστε επίσης: Ο «φονιάς» της Bugatti Chiron είναι εδώ! (+video)

Το κόστος του θα ξεπερνά τα 2,5 εκ. ευρώ για καθένα από τα 275 αυτοκίνητα που θα κατασκευαστούν (και έχουν ήδη πωληθεί), με την ημερομηνία έναρξης της παραγωγής να είναι ακόμα άγνωστη-αλλά να τοποθετείται σε κάποιο σημείο του επόμενου έτους.

Get it on Google Play Download on the App Store