Η Mercedes E-Class που δεν κολλάει πουθενά (+video)

Όταν σκεφτόμαστε Mercedes και εκτός δρόμου διαδρομή, τότε σίγουρα το μυαλό μας πάει στην G-Class. Όμως, εδώ και αρκετό καιρό η γερμανική μάρκα ή καλύτερα ένας μηχανικός της, έχει βαλθεί να μας αλλάξει… μυαλά, καθώς έχει ετοιμάσει ένα πρωτότυπο, που βασίζεται στην E-Class All-Terrain και παρουσιάστηκε στα τέλη του 2016 και ονομάζεται All Terrain 4×4² (σας το είχαμε δείξει και σε αυτό το θέμα).

Δείτε ακόμη: Hamilton και Mercedes-AMG δεν «ισιώνουν» (+video)

Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο, το οποίο δεν αποτελεί επισήμως δημιούργημα της μάρκας. Είναι όμως το… πνευματικό παιδί του Jürgen Eberle, ενός μηχανικού ανάπτυξης της E-Class, ο οποίος ήθελε να φτιάξει μια πιο extreme έκδοση της E-Class All-Terrain. Και έτσι και έκανε, δημιουργώντας την απόλυτη εκτός δρόμου E-Class (στο video είναι συνοδηγός καθώς ο δοκιμαστής Matthias Malmedie οδηγεί το αυτοκίνητο). Ποιο ήταν το κίνητρό του για όλα αυτά; Όπως λέει ο ίδιος ο Eberle «η αίσθηση του ότι κάνω κάτι που μοιάζει ακατόρθωτο ήταν το καλύτερο κίνητρο για εμένα».

Η Mercedes E-Class All-Terrain 4×4² διαθέτει 420 χιλιοστά απόσταση από το έδαφος (έναντι 176 χλστ. μέγιστο η E-Class All-Terrain), τα μετατρόχια πλάτυναν κατά 200 χλστ. και τοποθετήθηκαν 20 ιντσών ζάντες με χωμάτινα ελαστικά διαστάσεων 285/50. Η σκληροτράχηλη αυτή E-Class μπορεί να περάσει υδάτινα εμπόδια βάθους 50 εκατοστών, ενώ η γωνία εισόδου είναι 35,8 μοίρες, η ράμπας είναι 37,1 μοίρες και η εξόδου είναι 35,6 μοίρες.

Διαβάστε επίσης: Το φρενάρισμα του Audi E-Τron αψηφά την λογική (+video)

Κάτω από το καπό της Mercedes E-Class All-Terrain 4×4² βρίσκεται ο βενζινοκινητήρας V6 3.5 λτ. απόδοσης 333 ίππων και 480 Nm ροπής, ο οποίος συνεργάζεται με 9άρι αυτόματο κιβώτιο. Πιο κάτω μπορείτε να δείτε στο video που δημιούργησε η ίδια η Mercedes (σ.σ. για αγγλικούς υπότιτλους πατήστε το σχετικό κουμπί στο video του youtube).

Get it on Google Play Download on the App Store