Η Mercedes θα κατασκευάζει μόνη της τα EV μοτέρ της!

Η γερμανική εταιρεία μας έχει αποδείξει ότι είναι μια μάρκα που είναι πρωτοπόρος στο κλάδο της αυτοκίνησης, εξ ου κι ο πρωταγωνιστικός ρόλος που έχει στην ηλεκτροκίνηση.

Ένα τρανό παράδειγμα για το πως οραματίζεται το μέλλον, είναι το EQXX concept, που παρουσιάστηκε πρόσφατα και το οποίο διακρίνεται για την τεράστια αυτονομία που προσφέρει. Η Mercedes για να ενισχύσει περαιτέρω τη θέση της αποφάσισε να κατασκευάζει μόνη της τους ηλεκτροκινητήρες που θα κινούν τα νέα ηλεκτρικά μοντέλα της, αρχής γενομένης από το 2024. Σύμφωνα με δημοσιεύματα μεγάλων μέσων ενημέρωσης τα μελλοντικά ηλεκτρικά της Mercedes θα εξελίσσονται εξ’ ολοκλήρου από τη γερμανική μάρκα. Όπως δήλωσε ο Markus Schaefer, επικεφαλής ανάπτυξης της Daimler, «Θέλουμε να έχουμε τον πλήρη έλεγχο της παραγωγής των ηλεκτρικών μας αυτοκινήτων, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τα μοντέλα που εξοπλίζονται με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Μέχρι τώρα, οι ηλεκτρικοί κινητήρες προέρχονται από εξωτερικούς συνεργάτες μας».

Αυτή η κίνηση θα απαιτήσει τεράστιες επενδύσεις στις εγκαταστάσεις παραγωγής της Daimler. Παράλληλα αναμένεται να καθησυχάσει χιλιάδες εργαζόμενους που φοβούνταν για τη θέση τους εξαιτίας της ανάπτυξης των ηλεκτρικών κινητήρων και τη μελλοντική παύση των κινητήρων εσωτερικής καύσης. Ο Schaefer δήλωσε επίσης: «Σίγουρα θα πρέπει να επεκτείνουμε την παραγωγή των ηλεκτρικών κινητήρων παγκοσμίως, ώστε να επιταχύνουμε τη μετάβαση της ηλεκτροκίνησης μέχρι το 2025, όπου τα μισά οχήματα που θα κυκλοφορούν στην αγορά θα είναι είτε αμιγώς ηλεκτρικά, είτε plug-in υβριδικά». Επί του παρόντος, η Mercedes βασίζεται σε προμηθευτές όπως η ZF για τις μονάδες κίνησης της EQC, αλλά και στη Valeo-Siemens για τους ηλεκτρικούς κινητήρες του EQS. Τέλος, στόχος της Mercedes πέρα από την κατασκευή των δικών της ηλεκτροκινητήρων είναι και η παραγωγή inverters για τα μελλοντικά ηλεκτρικά της οχήματα.

Get it on Google Play Download on the App Store