Η Mercedes X-Class διέπρεψε σε τεστ αποφυγής εμποδίου (+video)

Το Moose Test ή στα ελληνικά η δοκιμασία αποφυγής ταράνδου είναι γνωστό δεκαετίες τώρα και ουσιαστικά φέρνει στο όριο το αυτοκίνητο, σε μία προσπάθεια ακαριαίας αλλαγής λωρίδας. Σκοπός του είναι να ανακαλύψει με πόσα χιλιόμετρα το εκάστοτε μοντέλο μπορεί να φέρει σε πέρας τη δοκιμασία αυτή, δοκιμάζοντας πλαίσιο και ανάρτηση και φυσικά τα ελαστικά του στο όριο, προσομοιώνοντας την αποφυγή ταράνδου (από εκεί πήρε την ονομασία του) ή όποιου άλλου κινούμενου εμποδίου φυσικά, μπορεί να βρεθεί στο δρόμο ενός αυτοκινήτου.

Δείτε ακόμη: Mercedes X-Class: Αναλυτικά οι τιμές στην Ελλάδα

Όπως είναι φυσικό, καθοριστικό ρόλο στη δοκιμασία αυτή διαδραματίζει το βάρος του αυτοκινήτου, το οποίο όσο πιο ψηλό κέντρο έχει τόσο πιο δύσκολο κάνει τον έλεγχο του φορτίου από την ανάρτηση καθώς οι κλίσεις του αμαξώματος ευνοούνται. Δεν είναι λίγες οι φορές εξάλλου που έχουμε δει αυτοκίνητα να αποτυγχάνουν, ακόμη και να τουμπάρουν…

Διαβάστε επίσης: Δοκιμή Mercedes X 250 d (+video)

Εδώ όμως, στη δοκιμασία η οποία έγινε από το ισπανικό μέσο «km77» η Mercedes X-Class τα πήγε εξαιρετικά καθώς κατάφερε να ολοκληρώσει τη δοκιμασία με 70 χλμ./ώρα με τους δοκιμαστές να αναφέρουν πως το γερμανικό pickup ήταν προβλέψιμο και ασφαλές κατά την διάρκεια της αλλαγής λωρίδας.

Get it on Google Play Download on the App Store