Αποκάλυψη στην Ελλάδα του ΜΙΝΙ Electric Pacesetter

Μία μοναδική «εξηλεκτρισμένη» εμπειρία με πρωταγωνιστή ένα ξεχωριστό μοντέλο ΜΙΝΙ έζησαν στις 2 Νοεμβρίου του 2021, στο Art Factory, οι καλεσμένοι της ΜΙΝΙ. Εκπρόσωποι των μέσων, εταιρικοί πελάτες και φίλοι της βρετανικής μάρκας απόλαυσαν ένα εντυπωσιακό show, με ειδικά εφέ φωτών και λέιζερ, όπου αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά και αποκλειστικά στην Ελλάδα, το πρωτότυπο ΜΙΝΙ Electric Pacesetter.

Ο γνωστός παρουσιαστής Σπύρος Μαργαρίτης δημιούργησε μία διασκεδαστική ατμόσφαιρα για τους καλεσμένους, αλλά και για όσους είχαν συνδεθεί live μέσω της επίσημης σελίδας ΜΙΝΙ στο Facebook, συνομιλώντας με τη κυρία Δήμητρα Μπίκου, Επικεφαλής της μάρκας ΜΙΝΙ στην Ελλάδα, και το Νίκο Καψή, product manager BMW Group Hellas.

Το πρωτότυπο MINI Electric Pacesetter βασίζεται στο νέο MINI Cooper SE και γεννήθηκε μέσα από μία πρωτοποριακή συνεργασία μεταξύ των τμημάτων MINI Design, BMW Motorsport, FIA και Formula E. Το αγωνιστικό όχημα συνδέει το ηλεκτρικό μέλλον της μάρκας με την πλούσια αγωνιστική παράδοση της John Cooper Works.

Η ξεχωριστή βραδιά, η οποία περιλάμβανε μοναδικές street art δημιουργίες εμπνευσμένες από τον ηλεκτρικό κόσμο της ΜΙΝΙ, συνεχίστηκε με live performance του ταλαντούχου μουσικού συγκροτήματος INCO, που ανέβασε τη διάθεση για το κοινό με ξεχωριστές ροκ ερμηνείες.

Εξωτερικά, το MINI Electric Pacesetter είναι ειδικά κατασκευασμένο για τις απαιτήσεις της αγωνιστικής πίστας και ενσαρκώνει τη πιο δυναμική έκδοση, μέχρι στιγμής, του αμιγώς ηλεκτρικού MINI. Στο εμπρός τμήμα, οι στρογγυλοί προβολείς και η εξαγωνική μάσκα δημιουργούν το αναγνωρίσιμο πρόσωπο MINI. Την ίδια στιγμή, γνώριμα χαρακτηριστικά της οικογένειας μοντέλων John Cooper Works, όπως οι θόλοι των τροχών που είναι προσαρμοσμένοι στο πλάτος του μετατροχίου και η βαθιά εμπρός ποδιά με πρόσθετα εμπρός splitters αριστερά και δεξιά, επιτείνουν τη σπορ φυσιογνωμία του αυτοκινήτου. Η χαρακτηριστική κλειστή μάσκα και το λογότυπο MINI Electric παραπέμπουν στην ηλεκτρική «καρδιά» του Αυτοκινήτου Ασφαλείας.

Στο πλάι, ένα μοτίβο εμπνευσμένο από την καρό σημεία φιγουράρει δίπλα σε ένα μεγάλο λογότυπο MINI Electric, που συναντάμε επίσης στη μάσκα, την οροφή και το πίσω τμήμα. Εκεί, που ξεχωρίζει εκτός των άλλων, η εντυπωσιακή πτέρυγα με τις χαρακτηριστικές κίτρινες γραμμές. Οι διευρυμένοι θόλοι των τροχών τονίζουν το φαρδύ μετατρόχιο του αυτοκινήτου και καταλήγουν ομαλά στη βαθιά πίσω ποδιά με τα ανοίγματα γύρω από τους τροχούς.

Το εσωτερικό περιορίζεται στα απολύτως απαραίτητα, αφού μόνο τα εμπρός καθίσματα παραμένουν. Στο χώρο του οδηγού υπάρχει πιστοποιημένο κάθισμα με ζώνη ασφαλείας έξι σημείων (εγκεκριμένη για χρήση σε αγωνιστικές συνθήκες και στο δρόμο), αλλά και ανθρακονημάτινο τιμόνι. Η κεντρική κονσόλα φιλοξενεί τον επιλογέα σχέσεων, το χειρόφρενο και τα χειριστήρια για τα απαραίτητα προειδοποιητικά φώτα (όλα από ανθρακόνημα). Τέλος, δεν θα μπορούσε να απουσιάζει το απαραίτητο roll cage.

Μεγάλη έμφαση έχει δοθεί στο περιορισμό του βάρους του αμαξώματος, το οποίο ζυγίζει 1.230 κιλά (ελαφρύτερο κατά 130 κιλά από το στάνταρ MINI Cooper SE). Από εκεί και πέρα, το σύστημα κίνησης αποδίδει ισχύ 135 kW και ροπή 280 Nm, με αποτέλεσμα το MINI Electric Pacesetter να επιταχύνει από στάση και μέχρι τα 100 χλμ./ώρα σε 6,7 δευτερόλεπτα (στάνταρ μοντέλο 7,3 δευτερόλεπτα).

Το MINI Electric Pacesetter διαπρέπει και στις ενδιάμεσες επιταχύνσεις καθώς από τα  80 χλμ./ώρα έως τα 120 χλμ./ώρα χρειάζεται 4,3 δευτερόλεπτα μόλις, τη στιγμή που το συμβατικό μοντέλο θέλει 4,6 δευτερόλεπτα.

Get it on Google Play Download on the App Store