Η νέα Alfa Romeo 8C θα έχει 800 άλογα

Εδώ και μερικές εβδομάδες η Alfa Romeo ανακοίνωσε και επισήμως το πλάνο της για την επόμενη πενταετία και πλέον τα βρετανικά μέσα φέρνουν περισσότερες πληροφορίες στο φως της δημοσιότητας, σχετικά με αυτό. Ανάμεσα σε όλα τα άλλα η πιο ενδιαφέρουσα πληροφορία που μαθαίνουμε αφορά στη μελλοντική 8C.

Δείτε ακόμη: Προς πώληση Ford Focus RS500 με μόλις 20 χλμ.

Οι πληροφορίες λοιπόν κάνουν λόγο για ένα αληθινό supercar το οποίο θα μπορεί να κοιτάζει κατάματα ακόμη και τις… συγγενικές Ferrari. Η νέα Alfa Romeo 8C λοιπόν, θα έχει τον 2.9 λτ. διπλοτούρμπινο βενζινοκινητήρα της τοποθετημένο στο κέντρο, ενώ θα διαθέτει και υβριδική τεχνολογία με δυνατότητα φόρτισης από εξωτερική πηγή ενέργειας.

Η συνδυαστική ιπποδύναμή της θα είναι κοντά στα 800 άλογα (με τα 600 να προέρχονται από το θερμικό μοτέρ και τα 200 από το ηλεκτρικό), ενώ η ροπή της θα είναι θηριώδης και θα αγγίζει τα 1.000 Nm.

Διαβάστε επίσης: Τα όρια ταχύτητας σε όλες τις χώρες του κόσμου

Όπως αντιλαμβάνεστε με νούμερα σαν και τα παραπάνω, οι επιδόσεις θα είναι… εξωπραγματικές. Το ίδιο όμως και η τιμή της. Περιμένουμε λοιπόν 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 3,0 δευτερόλεπτα και τιμή κοντά στα 300.000 ευρώ. Όσον αφορά στην παραγωγή της, αυτή αναμένεται να μην ξεπεράσει τις 1.000 μονάδες (η πιο πάνω εικόνα της Alfa Romeo 8C είναι αποτέλεσμα ψηφιακής επεξεργασίας).

Get it on Google Play Download on the App Store