Η νέα Lancia 037 στα πιο κατάλληλα χέρια

Από το Μάιο του 2021, όταν έκανε την πρώτη της εμφάνιση η EVO37, η σύγχρονη μετενσάρκωση της Lancia 037 δεν έχει σταματήσει να πρωταγωνιστεί στα όνειρα χιλιάδων petrolheads. Πόσοι από αυτούς μπορούν να την αγοράσουν και πόσοι μπορούν να την οδηγήσουν όπως της αρμόζει; Η απάντηση και στις δυο ερωτήσεις είναι κοινή: ελάχιστοι. Το υπ’ αριθμόν #002 αυτοκίνητο ωστόσο, έχει την τύχη να συγκαταλέγεται στις σπανιότατες εξαιρέσεις.

Η δεύτερη Kimera EVO37 παραδόθηκε στον τυχερό και πανευτυχή ιδιοκτήτη της, ο οποίος αφενός είναι εκπαιδευτής μηχανικών αγώνων αφετέρου είναι παλιός συμμετέχων στο WRC, ως οδηγός! Ο Teo Martin συμμετείχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ όταν η πρώτη 037 «σκούπιζε» τις ειδικές του Group B, οπότε σημειολογικά και πρακτικά είναι ο καθ’ ύλην αρμόδιος για να κάτσει πίσω από το τιμόνι του ιταλικού supercar. To κατακόκκινο χρώμα του αμαξώματος και ο συνδυασμός της πορφυρής απόχρωσης με το μαύρο στο εσωτερικό, εξάλλου, παραπέμπουν σε κάτι άλλες υπερ-κατασκευές, από Μαρανέλο μεριά.

Η EVO37 έχει στο κέντρο της τον θρυλικό τετρακύλινδρο τούρμπο των 2.1 λίτρων, σε μια εκ βάθρων αναβαθμισμένη εκδοχή με 507 άλογα και 550 Nm! Η εκτεταμένη χρήση ανθρακονημάτων και αλουμινίου κρατάει το βάρος στα 1.000 κιλά, διαμορφώνοντας την αναλογία κιλών ανά ίππο στο 1,97. Η κίνηση εξακολουθεί να μεταδίδεται στους πίσω τροχούς, μέσω χειροκίνητου κιβωτίου. Η ανάρτηση είναι υπόθεση της Öhlins, ενώ προαιρετικά διατίθενται κεραμικά δισκόφρενα της Brembo.

 

Η Kimera Automobili θα κατασκευάσει 37 κομμάτια, εκ των οποίων οι 26 έχουν ήδη πωληθεί. Οι εναπομείνασες 9 διατίθενται πλέον σε υψηλότερη τιμή, ξεκινώντας από τις 540.000 ευρώ αντί των 480.000 που ίσχυε αρχικά.

Get it on Google Play Download on the App Store