Η Nissan «τελειώνει» την Datsun

Στην γενικότερη προσπάθεια της οικονομικής της ανάκαμψης, η Nissan σκοπεύει να τερματίσει την Datsun, τη μάρκα που αποτελεί την low budget εταιρεία της.

Πέρα από την Datsun, η Nissan αναμένεται να προβεί σε μερικές ακόμα ενέργειες για την οικονομική της εξυγίανση, όπως για παράδειγμα το κλείσιμο υποδεέστερων μονάδων παραγωγής σε παγκόσμιο επίπεδο.

Δείτε ακόμα: Datsun 240Z με τον κινητήρα της Supra αγγίζει την τελειότητα

Η Nissan το 2013 είχε ανακοινώσει την επαναφορά της Datsun για ορισμένες μεγάλες αγορές της Ασίας, όπως της Ινδίας. Όμως μετά από την κρίση που ξέσπασε με το σκάνδαλο Ghosn, η Nissan εξετάζει να διακόψει την πορεία της Datsun, βλέποντας ότι τα αυτοκίνητα που πωλούνται με τα σήματα του συγκεκριμένου brand «κανιβαλίζουν» τις πωλήσεις των δικών της μοντέλων. Η ενέργεια αυτή αποτελεί μέρος ενός μεγαλύτερου σχεδίου με την ονομασία «σχέδιο αποκατάστασης της απόδοσης». Στόχος του είναι η βελτίωση της κερδοφορίας της Nissan και η αναστροφή της στρατηγικής του πρώην CEO Carlos Ghosn.

Διαβάστε επίσης: Σχεδόν 110.000 ευρώ για Datsun 50ετίας!

Επιπλέον, όπως δήλωσε κι ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της Nissan, Makoto Uchida, αναμένεται να μειωθεί ο αριθμός των εργαζομένων της μάρκας κατά 12.500 παγκοσμίως, όπως επίσης εξετάζεται τόσο η μείωση των εταιρικών στόλων, καθώς και η παύση της παραγωγής μοντέλων των οποίων οι πωλήσεις δεν είναι ικανοποιητικές. 

Get it on Google Play Download on the App Store