Η πιο άκυρη συλλογή αυτοκινήτων στον κόσμο κρύβει συναίσθημα…

Το να είσαι συλλέκτης αυτοκινήτων είναι ένα υπέροχο χόμπι. Παρόλα αυτά εκτός από υπέροχο είναι και πολύ ακριβό, καθώς η αγορά αυτοκινήτων κοστίζει ακριβά σε πολλές περιπτώσεις.

Δείτε ακόμη: Διαλυμένη BMW M1 έγινε αντικείμενο θαυμασμού (+video)

Δεν είναι όμως μόνο η αγορά τους, αλλά και η συντήρησή τους καθώς πρέπει να παραμένουν λειτουργικά χωρίς να κινούνται ιδιαίτερα, ενώ χρειάζεται και ειδικός χώρος για τη φύλαξή τους.

Παρόλα αυτά για κάποιους αυτοί οι ανασταλτικοί παράγοντες δεν είναι και… απαγορευτικοί. Όπως για παράδειγμα για τον Τσέχο οπαδό της Skoda Mark Torok, ο οποίος συλλέγει αυτοκίνητα της μάρκας που όμως είναι παρατημένα… Έτσι, δεν χρειάζεται να δώσει πολλά χρήματα για να τα αποκτήσει, ούτε έχει κάποιο κόστος για να τα συντηρήσει. Του αρκεί ο χώρος που έχει, στον οποίο τα έχει… στοιβάξει, είτε κάτω από κάποιο υπόστεγο είτε χύμα, εκτεθειμένα στις συνθήκες του περιβάλλοντος.

Διαβάστε επίσης: Πρεμιέρα για το Lada Vesta Sport (+επιδόσεις)

Όπως λέει ο ίδιος έχει συγκεντρώσει παραπάνω από 70 αυτοκίνητα Skoda. Το παλιότερό του είναι ένα Skoda DeLuxe του 1973, ενώ το πιο καινούργιο που έχει είναι ένα Superb του 2006. Και γιατί τα μαζεύει όλα αυτά τα άχρηστα αυτοκίνητα; Ο ίδιος λέει πως ο λόγος που έχει πάρει όλα αυτά τα αυτοκίνητα, δεν είναι μόνο γιατί αγαπάει τη Skoda και τα μοντέλα της αλλά και γιατί δεν θέλει να τα βλέπει να οδηγούνται στην πρέσα και να γίνονται άμορφη μάζα… Μάλιστα μπορεί στο μέλλον να κάνει και ένα μουσείο με μοντέλα της Skoda!

Πηγή: Autocar

Get it on Google Play Download on the App Store