Η Porsche 911 GT3 R στα χρώματα του πολέμου (+video)

Η Porsche παρουσίασε και επισήμως την αγωνιστική έκδοση της 911 GT3 RS, η οποία ονομάζεται 911 GT3 R και κάτω από το επιβλητικό αμάξωμά της έχει τον επίπεδο κινητήρα των 4.0 λτ. που αποδίδει 550 ίππους καθ συνεργάζεται με 6τάχυτο σειριακό κιβώτιο ταχυτήτων.

Δείτε ακόμη: To Hyundai i30 N κερδίζει το VW Golf GTI (+video)

Φυσικά, σε αυτή την επιστροφή της στα αγωνιστικά δρώμενα, η Porsche 911 GT3 R έχει να επιδείξει μία σειρά από αλλαγές που την καθιστούν πιο αποτελεσματική με στόχο να κυριαρχήσει στις πίστες ανά την υφήλιο. Η αεροδυναμική της είναι βελτιωμένη προκειμένου να παράγεται περισσότερη κάθετη δύναμη, τα φρένα είναι ισχυρότερα, ενώ το βάρος της έχει μειωθεί. Σημαντική είναι και η αλλαγή στο ντεπόζιτο, το οποίο πλέον είναι μεγαλύτερο και χωράει 120 λίτρα καυσίμου, ενώ το φουλάρισμά του μπορεί να γίνει και από τις δύο πλευρές.

Στο «πολεμικό» εσωτερικό του όλα είναι επανασχεδιασμένα προκειμένου να καλύπτουν τις ανάγκες του πιλότου κατά τη διάρκεια ενός αγώνα. Φυσικά υπάρχει roll cage, ζώνες έξι σημείων και για πρώτη φορά σύστημα κλιματισμού το οποίο είναι συνδεδεμένο με το κάθισμα του οδηγού και το κράνος του.

Διαβάστε επίσης: Γνωρίζετε ποια είναι τα φώτα θέσης, πορείας και ημέρας;

Η τιμή της αγωνιστικής Porsche 911 GT3 R στην Γερμανία είναι στα 459.000 ευρώ χωρίς φόρο, ενώ οι πρώτες παραδόσεις της θα γίνουν τον ερχόμενο Δεκέμβριο.

https://www.youtube.com/watch?v=GLDBqsIP1Tw

Get it on Google Play Download on the App Store