Η Porsche κάνει το παρμπρίζ του αυτοκινήτου οθόνη (+video)

Μέχρι σήμερα στα αυτοκίνητα γνωρίζαμε το Head-Up Display, το οποίο είναι μία εντυπωσιακή τεχνολογία, αρκετά απλοϊκή όμως στην εκτέλεσή της. Και αυτό γιατί ουσιαστικά, μέσω της αντανάκλασης προβάλλονται πληροφορίες στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου που προέρχονται από οθόνη κρυμμένη στο ταμπλό.

Δείτε ακόμη: Ξέρεις τι σημαίνει αυτό το αυτοκόλλητο στην πινακίδα;

Αυτό θα το αλλάξει η Porsche που σε συνεργασία με την Kenwood και άλλες εταιρείες θα επενδύσει 80.000.000 ευρώ στην WayRay προκειμένου να δημιουργήσει το πρώτο παρμπρίζ επαυξημένης πραγματικότητας. Αυτό θα αποτελείται από έναν μικρό προτζέκτορα που θα προβάλει πληροφορίες στο παρμπρίζ, οι οποίες θα είναι ορατές όχι μόνο από τον οδηγό αλλά και από τους επιβάτες.

Μάλιστα θα μπορεί σε συνεργασία με τα υπόλοιπα συστήματα του αυτοκινήτου να απεικονίζει ακόμη και την ιδανική γραμμή οδήγησης στην πίστα, τα σημεία φρεναρίσματος και το Ghost Car (αυτοκίνητο φάντασμα που απεικονίζει τον καλύτερο χρόνο του οδηγού στην πίστα).

Διαβάστε επίσης: Τι είναι και πως δουλεύει το VTEC της Honda (+video)

Αξίζει να σημειώσουμε πως η συγκεκριμένη τεχνολογία θεωρείται από πολλές εταιρείες το μέλλον στην αυτοκίνηση, καθώς είναι ο ιδανικός τρόπος να βάλουν στο οπτικό πεδίο του οδηγού όσο περισσότερες πληροφορίες μπορούν.

Get it on Google Play Download on the App Store