Η Renault ετοιμάζει την επιστροφή και του 4L!

Η αναβίωση του R5 ήταν μόνο η αρχή για τη Renault, καθώς η γαλλική εταιρία εξετάζει το ενδεχόμενο επιστροφής ενός ακόμα ιστορικού ονόματος: του 4L!

Σύμφωνα με το Autocar, που επικαλείται πηγές εκ των έσω, το 4άρι θα επιστρέψει κι αυτό ως ηλεκτρικό, πλαισιώνοντας το 5. Οι ίδιοι οι Γάλλοι αποκάλυψαν στην παρουσίαση του 5 EV Concept πως θα υπάρξει κι άλλο ρετρό ηλεκτρικό, που κατά πάσα πιθανότητα θα είναι το 4L. Τα renderings του David Obendorfer μας δίνουν μια εξαιρετική ιδέα του πώς θα μπορούσε να μοιάζει το τελικό αποτέλεσμα, φέροντας αρκετές ομοιότητες μπροστά με το Honda e. Το χαρακτηριστικό επικλινές σχήμα του πίσω μέρους και τα μικρά κάθετα φωτιστικά σώματα χαρακτηρίζουν τις ψηφιακές απεικονίσεις, όπως και τα δυο κυκλικά φανάρια που ενώνονται με μια μαύρη φάσα μπροστά.

Όπως το πρώτο 4L ήταν ένα πολυχρηστικό αυτοκίνητο, έτσι και το καινούργιο θα ανήκει στην κατηγορία των crossovers. Το νέο 5 λογικά θα πάρει τη θέση του Twingo, οπότε με αυτή τη διαφοροποίηση, η Renault θα αποκτήσει ηλεκτρική παρουσία σε δυο ιδιαίτερα εμπορικές κατηγορίες. Φυσικά ύψιστη σημασία παίζουν τα crossover, άρα αναμενόμενα οι στόχοι πωλήσεων για το 4L θα είναι υψηλότεροι. Όπως το 5άρι, θα βασίζεται στην ηλεκτρική πλατφόρμα CMF-B και θα μοιράζεται τα περισσότερα μηχανικά μέρη με αυτό. Η παρουσίασή του, τέλος,  τοποθετείται χρονικά στο 2025.

Get it on Google Play Download on the App Store