Πόσο ασφαλές είναι ένα σκουριασμένο αυτοκίνητο;

Πολλές φορές έχουμε αναφερθεί στην παθητική ασφάλεια των αυτοκινήτων και το κατά πόσο αυτή επηρεάζεται από την συντήρηση που τους κάνει ο κάθε ιδιοκτήτης σε βάθος χρόνου. Και αυτό γιατί όλα τα αυτοκίνητα επηρεάζονται από τα ανταλλακτικά που χρησιμοποιούμε μετά από την αλλαγή των εργοστασιακών. Κάτι που αφορά τόσο την παθητική όσο και την ενεργητική τους ασφάλεια.

Δείτε ακόμη: Επιδότηση έως 1.450 ευρώ για αυτοκίνητο φυσικού αερίου

Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που ένα αυτοκίνητο έχει αρχίσει να σκουριάζει; Πόσο ασφαλές είναι για τους επιβάτες του; Αυτό ακριβώς σκέφτηκε να δοκιμάσει και ο σουηδικός, μη κερδοσκοπικός οργανισμός Villaagarnas Riksforbund, ο οποίος πήρε δύο σκουριασμένα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα και τα υπέβαλε σε δοκιμασίες πρόσκρουσης ακριβώς ίδιες με αυτές που τους είχε κάνει ο Euro NCAP.

Διαβάστε επίσης: Οι νέες Mercedes του 2019

Τα αυτοκίνητα ήταν ένα Mazda6 (2003-2008) και ένα VW Golf (2004-2008). Μιλάμε δηλαδή για όχι και τόσο παλιά αυτοκίνητα, αλλά δεκαετίας περίπου. Όπως θα δούμε λοιπόν και στα videos που ακολουθούν πιο κάτω και τα δύο αυτοκίνητα δεν μπόρεσαν να ισοφαρίσουν τις επιδόσεις που είχαν όταν ήταν καινούργια. Συγκεκριμένα το Mazda6 ως καινούργιο είχε πάρει τέσσερα αστέρα (26 πόντους), ενώ μεταχειρισμένο και… σκουριασμένο πήρε 18 πόντους και τρία αστέρια. Το VW Golf αν και τα πήγε καλύτερα από το Mazda6 και αυτό δεν κατάφερε να φτάσει στα επίπεδα του καινούργιου. Ως καινούργιο είχε πάρει πέντε αστέρια και 33 πόντους ενώ σκουριασμένο πήρε 32 πόντους και τέσσερα αστέρια.

Get it on Google Play Download on the App Store