Η τεχνολογία που κρατάει στεγνά τα Tesla

Αρκετά είναι τα περιστατικά όπου ένας οδηγός έχει ξεχαστεί και έχει αφήσει ανοικτό το παράθυρο του αυτοκινήτου του. Αν μάλιστα ξεκινήσει και βροχή, τότε το πρόβλημα θα μεγαλώσει. Ούτως ή άλλως, δεν είναι ό,τι καλύτερο να έχεις ξεχάσει ανοικτό το παράθυρο, να αρχίσει να βρέχει και όταν επιστρέψεις, να βλέπεις το νερό μέσα στην καμπίνα. Η Tesla φροντίζει για αυτό και εξοπλίζει τα αυτοκίνητά της με μια τεχνολογία, η οποία εντοπίζει ποιο παράθυρο είναι ανοικτό και το κλείνει αυτόματα.

Όλα ξεκινήσαν, πάντως, από την παράκληση αρκετών στο Twitter, αλλά στον μόνο που απάντησε ο ιδιοκτήτης της φίρμας, Έλον Μασκ, ήταν στον χρήστη Brandonee916, δοκιμαστή αυτόνομων αυτοκινήτων. Στο σχετικό ερώτημά του, ο Μασκ απάντησε «φυσικά», απλά δεν έγινε γνωστό το πότε θα παραχθεί μαζικά. Πάντως, για εκείνους που δεν μπορούν να περιμένουν την εταιρεία, υπάρχει δυνατότητα ενεργοποίησης της λειτουργίας, ακολουθώντας μερικά βήματα στις ρυθμίσεις του οχήματος.

Κάτω από το μενού «Locks», υπάρχει η επιλογή «Walk-Away Door Lock», η οποία αφού επιλεγεί, οι πόρτες κλειδώνουν αυτόματα. Κατόπιν ο οδηγός μπορεί να επιλέξει το «Close Windows on Lock» και σε περίπτωση που απομακρυνθεί δίχως να έχει κλείσει τα παράθυρα, θα το κάνει το ίδιο το όχημα. Υπάρχει και η επιλογή, όπου με σχετική ειδοποίηση, ο ιδιοκτήτης επιστρέφει πίσω για να τα κλείσει ο ίδιος. Το σύστημα δουλεύει είτε βρέχει είτε όχι. Αν ένα αυτοκίνητο Tesla από εκεί και πέρα, είναι παρκαρισμένο στο σπίτι και ο ιδιοκτήτης επιθυμεί να έχει ανοικτά τα παράθυρα, μπορεί να επιλέξει «Exclude Home».

Ένας χρήστης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, πάντως, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του σχετικά με το σύστημα κλεισίματος παραθύρων, καθώς ανέφερε πως αν υπάρχει στην καμπίνα ένα παιδί ή ένα κατοικίδιο, τότε θα υπάρξει κίνδυνος για τη ζωή του σε ζεστές συνθήκες. Ίσως η Tesla λανσάρει μια νέα τεχνολογία που δεν θα κλείνει τα παράθυρα του αυτοκινήτου σε περίπτωση που εντοπιστεί κάποιος στην καμπίνα.

Get it on Google Play Download on the App Store