Η Toyota έδωσε ζωή στο πρώτο της αγωνιστικό (+videos)

Κατασκευασμένο από τον κύριο Tatsuo Hasegawa, γνωστό και για την δημιουργία της πρώτης γενιάς Corolla, το Toyota Sports 800 είναι το παλαιότερο αγωνιστικό μοντέλο της ιαπωνικής μάρκας που επιβιώνει σήμερα. Φυσικά, δεν ήταν και σε τόσο καλή κατάσταση και έτσι έπεσε αρκετή δουλειά από τους Ιάπωνες μηχανικούς, η οποία όμως απέδωσε, αφού όπως φαίνεται και από τις εικόνες το τελικό αποτέλεσμα τους δικαίωσε.

Δείτε ακόμη: To αυτοκίνητο των 5.000 ίππων και των 500 χλμ./ώρα (+video)

Το Toyota Sports 800 ήταν από τα πρώτα αυτοκίνητα τα οποία χρησιμοποίησαν αεροδυναμική σήραγγα για την εξέλιξή του, ενώ το μοτέρ του ήταν 790 κ.εκ. και απέδιδε 45 ίππους. Το συγκεκριμένο μοντέλο, το οποίο αναπαλαίωσε η Toyota είναι του 1965 και είχε κατακτήσει την δεύτερη θέση με οδηγό τον Mitsuo Tamura, στον ιστορικό αγώνα αντοχής της Suzuka, απόστασης 500 χιλιομέτρων.

Παρά το γεγονός πως ήταν ένα πιο αδύναμο αυτοκίνητο από τους ανταγωνιστές του, οι οποίοι εφοδιάζονταν ακόμη και με δίλιτρα μοτέρ, το Toyota Sports 800 κατάφερε χάρη στην αεροδυναμική του και το χαμηλό του βάρος (ζύγιζε 580 κιλά) να διακριθεί.

Διαβάστε επίσης: Ο ανατριχιαστικός ήχος της Alfa Romeo 155 DTM V6 Ti (+video)

Ενδεικτικό είναι πως στον αγώνα των 84 γύρων, ήταν το μόνο αυτοκίνητο το οποίο δεν χρειάστηκε ανεφοδιασμό, ενώ με τον τερματισμό του είχε ακόμη 30% της ποσότητας του αρχικού καυσίμου του. Το αυτοκίνητο βρέθηκε σε γκαράζ και την αναπαλαίωσή του ανέλαβε η Toyota Gazoo Racing, η οποία του έδωσε και τα χρώματά της, όπως αυτά απεικονίζονται στο Yaris του παγκόσμιου πρωταθλήματος ράλι.

Get it on Google Play Download on the App Store