Η Toyota έφτιαξε το δικό της Nürburgring στην Ιαπωνία

Η πίστα του Nürburgring στη Γερμανία, εκτός από το ότι είναι ιδιαίτερα δημοφιλής σε ιδιώτες που θέλουν να δοκιμάσουν τα όριά τους και φυσικά των αυτοκινήτων τους, αποτελεί πεδίο δοκιμών πολλών αυτοκινητοβιομηχανιών για να τεστάρουν τα αυτοκίνητά τους, πριν βγουν στην παραγωγή.

Δείτε ακόμη: Παλιό Toyota Hilux ταπεινώνει Range Rover (+video)

Ωστόσο, φαίνεται ότι η Toyota θα αποχωρήσει από την Πράσινη Κόλαση, αφού ξεκίνησε μερικώς τη λειτουργία του Τεχνολογικού Κέντρου Toyota Shimoyama. Πρόκειται για ένα νέο κέντρο έρευνας και ανάπτυξης που βρίσκεται στην καρδιά της Toyota City, στο Νομό Αϊχί της Ιαπωνίας.

Το Toyota Technical Center Shimoyama έχει συνολική έκταση 6.510 στρέμματα και περιλαμβάνει δοκιμαστικές διαδρομές και υψηλής ταχύτητας, εγκαταστάσεις ανάπτυξης οχημάτων και ορεινές διαδρομές. Το τελευταίο τμήμα είναι ένα κομμάτι μήκους 5,3 χιλιομέτρων παρόμοιο με του Nürburgring (υπό κλίμακα) και με διαφορές ύψους 75 μέτρων, χάρη στη μορφολογία του εδάφους, ενώ διαθέτει πολλές διαφορετικές στροφές.

Προς το παρόν 50 άτομα έχουν ξεκινήσει να εργάζονται στη νέα πίστα, μεταξύ των οποίων οι πιο πολύ είναι οδηγοί δοκιμών. Τα υπόλοιπα τμήματα του μεγάλου αυτού Κέντρου της Toyota θα είναι έτοιμα έως το 2023.

Δείτε ακόμη: Πόσα Toyota έχουν παραχθεί σε Ευρώπη – Τουρκία;

Ο Πρόεδρος της Toyota, Akio Toyoda δήλωσε σχετικά: «Με στόχο να φτιάχνουμε ολοένα και καλύτερα αυτοκίνητα, συνεχίζουμε να κάνουμε διάφορες προσπάθειες στους τομείς της «αίσθησης στο δρόμο» και της «επικοινωνίας με τα αυτοκίνητα» με δοκιμές οδήγησης σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου του Five Continent Drive Project (Toyota οδηγούνται σε κάθε δρόμο σε όλο τον κόσμο) και του 24ωρου αγώνα αντοχής στο Nürburgring. Με βάση αυτές τις εμπειρίες, έχουμε αντιγράψει μια ποικιλία δρόμων από όλο τον κόσμο στη νέα πίστα. Επιπλέον των διεξαγωγών δοκιμών οδήγησης σε όλο τον κόσμο και με την αναπαραγωγή των συνθηκών οδήγησης στη νέα πίστα, σκοπεύουμε να βελτιώσουμε με ακρίβεια όλα μας τα μοντέλα και να αναπτύξουμε τους τύπους των αυτοκινήτων που αποτελούν την επιτομή της αληθινής χαράς της οδήγησης.»

Get it on Google Play Download on the App Store