Η Toyota ετοιμάζει SUV έκδοση του νέου Yaris

Η Toyota έχει πολύ μεγάλα σχέδια για το νέο Yaris. Κάτι που έγινε πρόδηλο από το GR, το οποίο προσανατολίζεται στην κατάκτηση της κορυφής των hot hatches. Όμως τα «λεφτά» βρίσκονται στα compact crossover. Και οι Ιάπωνες δεν έχουν σκοπό να τα αφήσουν στον ανταγωνισμό.

Δείτε ακόμα: Κινητήρες – αποδόσεις του ιαπωνικού νέου Toyota Yaris

Ο οποίος ακούει στα ονόματα Nissan Juke, Renault Captur, Hyundai Kona και Ford Fiesta Active. Μοντέλα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η SUV εκδοχή του νέου Yaris, σύμφωνα με το Auto Express. Ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Toyota Europe, Matt Harrison, δήλωσε στο βρετανικό μέσο πως «σχεδιάζουμε εδώ και καιρό την διεύρυνση της SUV γκάμας μας. Το C-HR είναι μια πολύ διαφορετική πρόταση και παίζει με εντελώς διαφορετικά μοντέλα, από τα εμπορικότερα όπως το Qashqai. Στα μικρά crossover ο ανταγωνισμός είναι δύσκολος και η ζήτηση τεράστια. Επιβάλλεται να έχουμε παρουσία στην κατηγορία».

Το μοντέλο έχει ήδη πάρει το πράσινο φως από τα κεντρικά στην Ιαπωνία και αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα, κάποια στιγμή μέσα στο 2020. Ο Avarvarii ετοίμασε τις πρώτες φωτογραφίες για το περιπετειώδες Yaris, το οποίο αναμένεται να ξεπερνά τα 4 μέτρα σε μήκος (3.940 χλστ. το χάτσμπακ) και να διαθέτει μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος κατά τουλάχιστον 40 χλστ. Αναφορικά με τα μηχανικά μέρη δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση, όμως τετρακίνηση υπάρχει στην γκάμα της 4ης γενιάς του ιαπωνικού σουπερμίνι.

Διαβάστε επίσης: Έρχεται ακραίο Toyota Yaris GRMN με 300 ίππους!

Ο νέος 1.500άρης  Dynamic Force, στην κανονική μορφή των 120 ίππων (στις 6.600 σ.α.λ. και με ροπή 145 Nm μεταξύ 4.800-5.200 σ.α.λ.) και την υβριδική (91 ίπποι στις 5.500 σ.α.λ. και ροπή 120 Nm στις 3.800-4.800 σ.α.λ. ο 1.5λτ. βενζινοκινητήρας, 80 ίπποι και 141 Nm το ηλεκτρικό μοτέρ), κατά πάσα πιθανότητα θα πάρει θέσει κάτω από το καπό.

Get it on Google Play Download on the App Store