Η Toyota σκέφτεται την επιστροφή των Celica και MR2

Η υβριδική «στροφή» της Toyota στις αρχές του μιλένιουμ προκάλεσε θλίψη και απογοήτευση στο φανατικό κοινό της ιαπωνικής εταιρίας. Τους ανθρώπους που γαλουχήθηκαν με τα Supra, Celica, MR2, Starlet GT Turbo, Corolla AE86, ακόμα και τα Corolla/Yaris T-Sport. Ο ερχομός του GT86 αναπτέρωσε το ηθικό, το Yaris GRMN το τόνωσε, η αναβίωση της Supra το θεμελίωσε. Όμως την «απογείωση» ετοιμάζονται να την κάνουν δυο τεράστιες επιστροφές…

Δείτε ακόμα: Toyota Yaris GRMN ρίχνει καρότσες σε Renault Clio R.S. (+video)

Το νο2 της ομάδας εξέλιξης για την 5η γενιά της Supra, Masayuki Kai, έριξε τη «βόμβα» σε μια συνέντευξη του στο «Road & Track» όπου ανέφερε χαρακτηριστικά: «αποφασίσαμε να αναβιώσουμε την Supra γιατί είδαμε ότι υπάρχει η ζήτηση και η αντίστοιχη αγορά για τέτοια αυτοκίνητα. Και είμαστε ευτυχείς. Τώρα θέλουμε να επαναφέρουμε την Celica με το MR2». Όπως είναι φυσικό, προκλήθηκε πανικός από τις δηλώσεις του Ιάπωνα μηχανικού. Εξίσου φυσικό αποτελεί το γεγονός πως ακόμα βρισκόμαστε σε πρώιμο στάδιο και το project της επιστροφής των δυο εμβληματικών μοντέλων είναι μια πολύ αισιόδοξη και πραγματοποιήσιμη ιδέα. Οπότε λεπτομέρειες για το πώς και το πότε δεν υφίστανται.

Ο Kai έπλεξε το εγκώμιο της Mazda, δηλώνοντας πως «έχουμε να μάθουμε πολλά από τους συναδέλφους μας. Δεν σταμάτησαν να εξελίσσουν το MX-5, χωρίς μάλιστα την ανάπτυξη κάποιας συνεργασίας (σ.σ. το Fiat 124 Spider βασίζεται πάνω στο roadster της Mazda, δεν εξελίχθηκε από κοινού μαζί του)». Τα λόγια του «υπαρχηγού» του project Supra υποδηλώνουν πως η Toyota έχει κατά νου τουλάχιστον για ένα από τα δυο αυτοκίνητα να εξελιχθεί εξ ολοκλήρου από την ίδια. Η ίδια πλατφόρμα μεταξύ τους θεωρείται δύσκολη, καθώς η νέα Celica προορίζεται για τετρακίνητο κουπέ ενώ το MR2 οδεύει προς διατήρηση της κεντρομήχανης διάταξης.

Διαβάστε επίσης: Toyota Corolla KE70 βγαλμένo από όνειρο

Περισσότερα στο εγγύς μέλλον, το οποίο φαντάζει πιο ευοίωνο από ποτέ για τους απανταχού θιασώτες των Celica και MR2!

 

Get it on Google Play Download on the App Store