Η Toyota στοχεύει στις 11 εκατ. πωλήσεις για το 2022

Απτόητη από την έλλειψη μικροτσίπ εμφανίζεται η Toyota, καθότι ποντάρει σε συνολικές πωλήσεις που θα αγγίξουν τα 11 εκατομμύρια για το οικονομικό έτος του 2022!

Η ενημέρωση έρχεται από το Reuters, που επικαλείται πηγή εκ των έσω της ιαπωνικής εταιρίας και αναφέρει πως για το τρέχον δημοσιονομικό έτος, η φίρμα από το Αΐτσι αναμένει πωλήσεις-ρεκόρ. Παρά τα προβλήματα στην παραγωγή και τις τεράστιες λίστες αναμονής συγκεκριμένων μοντέλων (τα 4 χρόνια του νέου Land Cruiser ενδεικτικά επί συνόλου αυτοκινητοβιομηχανίας), η Toyota είναι τόσο αισιόδοξη ώστε αποσκοπεί σε 11 εκατομμύρια πωλήσεις. Επίδοση που, αν επιτευχθεί, θα αποτελέσει ιστορικό υψηλό στα 85 χρόνια πορείας της! Πέρσι, για παράδειγμα, οι συνολικές ταξινομήσεις νέων Toyota σε παγκόσμιο επίπεδο έφτασαν τα 9,53 εκατομμύρια.

Πέρα από τις ελλείψεις στους ημιαγωγούς, πρόσφατα οι Ιάπωνες αναγκάστηκαν σε αναστολή εργασιών στα εγχώρια εργοστάσια λόγω φημολογούμενης κυβερνοεπίθεσης. Μια εξέλιξη που αναμένεται να επηρεάσει την παραγωγή περίπου 13.000 οχημάτων. Παρόλα αυτά, πάντα σύμφωνα με τις πληροφορίες του Reuters, η Toyota «βλέπει» 11 εκατομμύρια πωλήσεις.

Όπως αναφέρουν κύκλοι της αγοράς, αλλά και η κοινή λογική, τέτοιες προβλέψεις δίχως κάποιου είδους γνώση για βελτίωση της «ημιαγωγικής» κρίσης, δεν θα ήταν δυνατό να γίνουν. Προς το παρόν δεν έχει υπάρξει επίσημη τοποθέτηση, αλλά όπου καπνός συνήθως και φωτιά. Οπότε είναι πολύ πιθανό, η Toyota να έχει κάνει τα «κουμάντα» της σχετικά με τα μικροτσίπ και να προσβλέπει σε σταθερή παραγωγική διαδικασία. Να θυμίσουμε πως ο μεγαλύτερος κατασκευαστής αυτοκινήτων της Ιαπωνίας, αλλά και ολόκληρου του πλανήτη για το 2021, διατηρεί μακροχρόνια και πολυεπίπεδη συνεργασία με τον κολοσσό των ηλεκτρονικών, Panasonic.

Get it on Google Play Download on the App Store