Η Volvo λέει αντίο στα Diesel με το νέο S60

To νέο Volvo S60 sedan (εδώ βλέπετε ψηφιακά επεξεργασμένη φωτογραφία) σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της σουηδικής εταιρίας θα λανσαριστεί στα τέλη της άνοιξης και σε αντίθεση με το αδελφό μοντέλο V60 που παρουσιάστηκε πρόσφατα, θα είναι το πρώτο Volvo που δεν θα προσφέρει κινητήρες Diesel στη γκάμα του.

Διαβάστε επίσης: Υβριδικό diesel από την Kia. Θα έρθει και στην Ελλάδα

Καθώς η σουηδική εταιρία έχει ανακοινώσει στο παρελθόν ότι από το 2019 θα σταματήσει την πώληση των συγκεκριμένων κινητήρων δεν θα μπορούσε να λανσάρει το νέο μοντέλο με την συγκεκριμένη τεχνολογία.

Το νέο S60 θα βασίζεται στη πλατφόρμα Scalable Product Architecture (SPA) της εταιρείας και θα προσφέρεται με ένα συνδυασμό τετρακύλινδρων βενζινοκινητήρων Drive-E (T6 και T5) όπως και δύο υβριδικών συνόλων. Τα δύο αυτά σύνολα που θα μοιράζεται με το V60, θα είναι το T6 Twin Engine AWD με 340 ίππους και το T8 Twin Engine AWD με 390 ίππους και 639 Nm ροπής.

Ο Hakan Samuelsson, Διευθύνων Σύμβουλος δήλωσε σχετικά με το μέλλον της Volvo «Το μέλλον μας είναι ηλεκτρικό και δεν θα αναπτύξουμε πλέον μια νέα γενιά πετρελαιοκινητήρων. Θα καταργήσουμε σταδιακά μόνο τα αυτοκίνητα με κινητήρα εσωτερικής καύσης, με τις υβριδικές εκδόσεις πετρελαίου ως μεταβατική επιλογή καθώς προχωράμε προς την πλήρη ηλεκτροδότηση. Το νέο S60 αντιπροσωπεύει το επόμενο βήμα αυτής της δέσμευσης».

Δείτε ακόμα: Δοκιμή SEAT Arona 1.5 TSI 150 PS FR

Σύμφωνα με τον Samuelsson μέχρι το 2025 η Volvo θέλει το 50% των πωλήσεων των νέων αυτοκινήτων να είναι ηλεκτρικά οχήματα καθώς αναφέρει ότι θα είναι «η πιο ολοκληρωμένη στρατηγική ηλεκτροκίνησης στην αυτοκινητοβιομηχανία».

Get it on Google Play Download on the App Store