Η Volvo σπάει κάθε προηγούμενο ρεκόρ της

Η Volvo συνεχίζει να εντυπωσιάζει με τις επιδόσεις της, διανύοντας μία από τις πλέον επιτυχημένες πορείες της. Η σουηδική εταιρεία έκλεισε το πρώτο εξάμηνο του 2018 με 317.639 πωλήσεις παγκοσμίως, νούμερο που σημαίνει αύξηση 14,4% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Δείτε ακόμη: Το Volvo του, του έσωσε τη ζωή (+video)

Αύξηση όμως σημείωσε και στην ευρωπαϊκή αγορά που έφτασε το 5,7%, με την πρόβλεψη των ιθυνόντων της σουηδικής μάρκας να κάνει λόγο για πωλήσεις που θα ξεπεράσουν το προηγούμενο ρεκόρ των 571.577 αυτοκινήτων που έγινε το 2017.

Και στην Ελλάδα όμως τα νούμερα της Volvo είναι ανεβασμένα, καθώς το πρώτο εξάμηνο του 2018 η σουηδική μάρκα κατέγραψε αύξηση 16,1% στις πωλήσεις της, με μερίδιο 13,2% στο τμήμα της premium αγοράς όπου εκπροσωπείται.

Για το σύνολο του 2018, η Volvo αναμένει ακόμη μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς στην Ελλάδα, χάρη και στις ταξινομήσεις του XC40 που, μόνο για τον Ιούνιο, ώθησαν το μερίδιό της στο 19,7%.

Διαβάστε επίσης: 30 χρόνια από το θρυλικό Volvo 440

Η κα Όζγκε Καρβούνη, Οικονομική Διευθύντρια και εκτελούσα χρέη Διευθύνουσας Συμβούλου της Volvo Car Hellas δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι από την επίδοσή μας στο πρώτο εξάμηνο του 2018. Η μάρκα είναι σε τροχιά δυναμικής ανάπτυξης και η πορεία αυτή θα επιβεβαιωθεί ακόμα περισσότερο μέσα στη χρονιά, όταν θα φανεί το αποτέλεσμα των ταξινομήσεων του νέου XC40».

Get it on Google Play Download on the App Store