Ηδονική Alfa Romeo Giulia GTA 1300 Junior

Η Alfa Romeo φαίνεται πως ετοιμάζει την επιστροφή του θρυλικού ονόματος «GTA», μέσω μιας κορυφαίας Giulia 620 ίππων. Μέχρι –και αν- να συμβεί αυτό, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να περιμένουμε παρέα με μια 50άρα Ιταλίδα.

Δείτε ακόμα: Η Lancia Delta Integrale του Σταύρου Νιάρχου!

Η αιθέρια ύπαρξη στις φωτογραφίες, που σαγηνεύει οφθαλμούς και σκέψεις, είναι μια από τις μόλις 193 Giulia GTA 1300 Junior. Πρόκειται για το υπ’ αριθμόν 6 μοντέλο και προέρχεται από πλήρη αναπαλαίωση, έχοντας γράψει 85.560 χλμ. στο οδόμετρο από το 1968 που πρωτοκυκλοφόρησε. Η αγγελία έχει κάνει λάθος και στην περιγραφή αναφέρονται τα τεχνικά χαρακτηριστικά της αγωνιστικής έκδοσης, η οποία απέδιδε 180 ίππους στις 9.300 σ.α.λ. από 1.290 ατμοσφαιρικά κυβικά εκατοστά.

Η έκδοση παραγωγής διαθέτει το ίδιο μοτέρ, σε εκπολιτισμένη έκδοση. Η ισχύς εδώ φτάνει τα 96 άλογα στις 6.000 σ.α.λ., με την κεφαλή να διαθέτει 2 βαλβίδες ανά κύλινδρο και δυο εκκεντροφόρους επικεφαλής, ενώ συναντάμε δισκόφρενα σε όλους τους τροχούς. Υπενθυμίζουμε: σε αυτοκίνητο της δεκαετίας του 60. Το χαμηλό βάρος των 920 κιλών και η σφιχτή κλιμάκωση του 5τάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου εξασφάλιζε επιτάχυνση 9,3 δλ. για τα 100 χλμ./ώρα από στάση, με την τελική να αγγίζει τα 175 χλμ./ώρα.

Διαβάστε επίσης: Ο μεθυστικός ήχος της Alfa Giulia Sprint GT Veloce (+video)

Το αυτοκίνητο ταξινομήθηκε στην Ελβετία και βρίσκεται στη Γερμανία, με την αγγελία να αναφέρει πως η τιμή γνωστοποιείται κατόπιν αιτήματος. Εμείς επικοινωνήσαμε και λάβαμε την απάντηση πως «προς το παρόν, η τιμή βρίσκεται στις 105.000 ευρώ».

Get it on Google Play Download on the App Store