Ιδού η 4η γενιά του νέου Kia Sorento

Η τέταρτη γενιά του Kia Sorento θα παρουσιαστεί με κάθε επισημότητα στην έκθεση της Γενεύης. Όμως ο φωτογραφικός φακός το «συνέλαβε» χωρίς καμουφλάζ και μας προσφέρει την ολοκληρωμένη εικόνα του μεγάλου SUV.

Η τέταρτη γενιά του Kia Sorento μας έρχεται 18 χρόνια ύστερα από το λανσάρισμα τoυ πρώτου μοντέλου!

Δείτε ακόμα: Εργοστασιακό Kia Sorento στην «πύλη της κολάσεως» (+video)

Η Kia εξέδωσε ένα Δελτίου Τύπου για την παρουσία του μοντέλου στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης το 2020, ενώ αποκάλυψε πως το νέο Sorento θα «πατάει» σε νέα πλατφόρμα. Σχεδιαστικά στο εμπρός μέρος, το μεγάλο Kia ξεχωρίζει με την εμφατική μάσκα, που διακρίνεται η γνώριμη πλέον «μύτη της τίγρης» για τα μοντέλα της Kia. Είναι εμφανές ότι η κορεάτικη εταιρεία ακολουθεί μια πιο τετράγωνη σχεδιαστική νόρμα, ενώ ξεχωρίζουν κάποιες αισθητικές λεπτομέρειες. Όπως για παράδειγμα τα κάθετα και διαιρούμενα πίσω φωτιστικά σώματα.

Διαβάστε επίσης: Δοκιμή Kia XCeed 1.4 T-GDi 140 hp (+video)

Σύμφωνα με τους ανθρώπους της Kia, το νέο Sorento θα διαθέτει ένα αναβαθμισμένο και high-tech εσωτερικό. Θα κυριαρχούν οι piano black λεπτομέρειες, το ποιοτικό δέρμα, αλλά και το νέο σύστημα infotainment με οθόνη 10,25 ιντσών και αυξημένες δυνατότητες συνδεσιμότητας. Το μεγάλο νέο είναι όμως πως το Sorento θα υιοθετήσει ένα υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης, κάτι που θα συμβεί για πρώτη φορά στην ιστορία του. Υπομονή έως τις 3 Μαρτίου, όπου και θα γίνει η επίσημη παρουσίαση του μοντέλου!

Get it on Google Play Download on the App Store