Ιδού το εσωτερικό του νέου Lada Niva

Σχέδια από το εσωτερικό του νέου Lada Niva είδαν το φως της δημοσιότητας, όπως αυτά κατατέθηκαν στο ρωσικό γραφείο διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας.

Προς το παρόν δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση πως το εν λόγω εσωτερικό θα το δούμε στην επόμενη γενιά Niva, αλλά πιθανότατα για το συγκεκριμένο μοντέλο προορίζεται η καμπίνα που βλέπετε στα σκίτσα.

Δείτε ακόμα: Ιστορική αλλαγή στο Lada Niva μετά από 43 χρόνια!

Για να είμαστε ακριβείς το ίδιο εσωτερικό το είδαμε στο πρωτότυπο μοντέλο 4×4 Vision το 2018 στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Μόσχας. Το εσωτερικό από τα σκίτσα τουλάχιστον φαίνεται να είναι μοντέρνο σχεδιαστικά, αλλά και τεχνολογικά προηγμένο (συγκριτικά με το τι μας έχει συνηθίσει η μάρκα μέχρι τώρα), όπου ξεχωρίζει η μεγάλη οθόνη πολυμέσων, αλλά και η νέα μονάδα ελέγχου του κλιματισμού. Όπως άλλωστε δήλωσε κι ο επικεφαλής σχεδιασμού της Lada, Steve Mattin, η έκδοση παραγωγής θα είναι διαθέσιμη, αν όλα πάνε καλά, το νωρίτερο το 2022 και θα ξεχωρίζει από το φρέσκο σχεδιασμό, «μέσα-έξω». Με τα μέχρι τώρα δεδομένα, το νέο Lada θα δανείζεται την αρθρωτή πλατφόρμα CMF-A των Renault – Nissan.

Διαβάστε επίσης: Όταν τα Lada είχαν ψηφιακό καντράν! (+video)

Σε ότι αφορά την κινητήρια γκάμα τώρα, αρχικά θα προσφέρεται με έναν 1.8 λίτρων κινητήρα, ενώ αργότερα αναμένεται να υπάρξει ένας υπερτροφοδοτούμενος 1.3 λίτρων, ο οποίος σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες θα εξελιχθεί από κοινού με την Daimler. Σκοπός άλλωστε της AvtoVAZ είναι να προσφέρουν στο αγοραστικό κοινό ένα νεανικό και φρέσκο τεχνολογικά μοντέλο που θα κερδίσει ακόμα μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς.

Get it on Google Play Download on the App Store