Ιεροσυλία: Honda S2000 με ηλεκτρικό μοτέρ από Τesla!(+video)

Λίγα σπορ αυτοκίνητα είναι τόσο εμβληματικά ή τόσο αγαπημένα για το κοινό όσο το Honda S2000, που όλοι το θυμόμαστε να «ουρλιάζει» με τον VTEC κινητήρα του.

Ωστόσο κάποιος, που το λιγότερο που θα τον χαρακτηρίσουμε είναι ιερόσυλος, φρόντισε να αφαιρέσει αυτό το χαρακτηριστικό από το ιαπωνικό σπορ μοντέλο, τοποθετώντας έναν ηλεκτροκινητήρα από Tesla, που αντλεί ενέργεια από μια συστοιχία μπαταριών από το υβριδικό Chevrolet Volt. Η συγκεκριμένη κατασκευή υλοποιήθηκε από τους μηχανικούς της Rywire Motorsports Electronics, οι οποίοι περιέγραψαν τη διαδικασία στο YouTube κανάλι Hoonigan. Οι μπαταρίες του Volt έχουν χωρητικότητα 38 kWh, προσφέροντας αυτονομία στον ισχυρό ηλεκτροκινητήρα των 500 ίππων, της τάξεως των 200 χλμ. Η μετατροπή δεν ήταν μια εύκολη διαδικασία μιας κι έπρεπε να γίνουν πολλές επεμβάσεις τόσο στο εμπρόσθιο τμήμα του αυτοκινήτου, όσο και στο πίσω μέρος που πλέον εδράζει το ηλεκτρομοτέρ, ενώ τοποθετήθηκε κι ένα μπλοκέ διαφορικό της Quaife.

Πέρα από το μηχανολογικό κομμάτι, αρκετή δουλειά έγινε και στο κομμάτι της εμφάνισης, μιας και ο ιδιοκτήτης του ήθελε να το διαφοροποιήσει αισθητά συγκριτικά με τα υπόλοιπα S2000 που κυκλοφορούν. Έτσι μπροστά συναντάμε έναν νέο προφυλακτήρα, ο σχεδιασμός του οποίου θυμίζει τα ID της VW, ενώ παράλληλα επιλέχθηκε ένα νέο σετ ζάντες με αεροδυναμική σχεδίαση. Κάποιες αλλαγές έχουν γίνει και στην καμπίνα, αφού έχουν τοποθετηθεί νέα καθίσματα της Sparco, ενώ εντυπωσιακός είναι κι ο 3D-εκτυπωμένος επιλογέας ταχυτήτων. Περίοπτη θέση κατέχουν και τα όργανα που μετράνε την τάση, τη θέση της πεταλούδας του γκαζιού, αλλά και τη θερμοκρασία των μπαταριών!

Get it on Google Play Download on the App Store