Ηλεκτρικό αγωνιστικό VW με 680 ίππους

Η Volkswagen αποκάλυψε σήμερα το νέο της αμιγώς ηλεκτρικό αγωνιστικό, το I.D. R Pikes Peak που αποδίδει 680 ίππους και 650 Nm ροπής. Με αυτό θα λάβει μέρος στη θρυλική ανάβαση Pikes Peak σε ένα μήνα από τώρα και συγκεκριμένα στις 24 Ιουνίου, στο Colorado Springs των ΗΠΑ.

Δείτε ακόμη: To αυτοκίνητο των 5.000 ίππων και των 500 χλμ./ώρα (+video)

Σκοπός της VW είναι με το συγκεκριμένο αγωνιστικό, να σπάσει το ρεκόρ χρόνου και να δείξει έτσι σε όλους πως το μέλλον είναι εδώ. Ενδεικτικό των δυνατοτήτων του I.D. R Pikes Peak είναι πως για το 0-100 χρειάζεται μόλις 2,25 δευτερόλεπτα, επίδοση που το καθιστά ταχύτερο ακόμη και από μονοθέσιο της F1.

Στη διαδρομή των 19,99 χιλιομέτρων της ανάβασης στο Colorado Springs οι δοκιμές είναι πολύ περιορισμένες και μόνο σε ορισμένα τμήματα. Για το λόγο αυτό, η πλειονότητά τους δεν γίνεται στην πραγματική διαδρομή, αλλά σε πίστα. Στο τιμόνι του Volkswagen I.D. R Pikes Peak, στην προσπάθεια κατάρριψης του ρεκόρ, θα βρεθεί ο κορυφαίος στον κόσμο οδηγός τέτοιων διαδρομών και τρεις φορές νικητής του Pikes Peak, ο Γάλλος Romain Dumas.

Διαβάστε επίσης: Ο ανατριχιαστικός ήχος της Alfa Romeo 155 DTM V6 Ti (+video)

Για την ιστορία να πούμε πως ο «αγώνας προς τα σύννεφα» (race to the clouds, όπως τον αποκαλούν οι Αμερικάνοι) ξεκινά σε υψόμετρο 2.862 μέτρων, περιλαμβάνει 156 στροφές και πλέον είναι 100% ασφάλτινη η διαδρομή.

Get it on Google Play Download on the App Store