Ηλεκτρικό αυτοκίνητο από τα Lidl με τζάμπα φόρτιση

Η αλυσίδα των σούπερ μάρκετ Lidl, εκτός από τα τρόφιμα και διάφορα είδη για το σπίτι και εργασίες γενικότερα, δραστηριοποιείται και στον τομέα της ηλεκτροκίνησης. Στη Γερμανία αλλά και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, διαθέτει σταθμούς φόρτισης στους χώρους στάθμευσης των καταστημάτων της, έτσι ώστε οι πελάτες να «γεμίζουν» το αυτοκίνητό τους, την ώρα που κάνουν τα ψώνια τους.

Τώρα, η Lidl στη Γερμανία ανακοίνωσε μια νέα δραστηριότητα, αυτή της πώλησης ή μίσθωσης ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν το μίνι EV μοντέλο Elaris Finn, μέσω της συνεργασίας της γερμανικής εταιρείας με τον κινέζο κατασκευαστή. Το μηνιαίο αντίτιμο ανέρχεται στο ποσό στων 222 ευρώ αντί 269 ευρώ που είναι η αρχική τιμή. Ο πελάτης συνδέει το λογαριασμό του στο Lidl Plus και κατόπιν μεταβαίνει στο σύνδεσμο Like2Drivea, της εταιρείας που ενοικιάζει αυτά τα οχήματα και έχει έδρα την Κολωνία.

Στα 222 ευρώ το μήνα περιλαμβάνονται ακόμα η ασφάλιση και η συντήρηση, συν του ότι οι οδηγοί του θα μπορούν να φορτίζουν δωρεάν τα Elaris Finn στους φορτιστές της Lidl. Οπότε, το όφελος αυξάνεται και άλλο. Εάν πάλι θέλει κανείς να το αγοράσει, τότε το ποσό της πληρωμής ανέρχεται στις 20.330 ευρώ.

Όσον αφορά το λιλιπούτειο Elaris Finn, έχει μήκος 2.871 χλστ., πλάτος 1.563 χλστ., ύψος 1.568 χλστ. και μεταξόνιο 1.765 χλστ. Εξωτερικά σίγουρα δεν ενθουσιάζει, ωστόσο το εσωτερικό του δεν είναι άσχημο, ενώ κυριαρχεί η στάνταρ μεγάλη οθόνη αφής των 12,3 ιντσών. Η καμπίνα του έχει θέσεις για δύο, μαζί με 229 λίτρα για τις αποσκευές. Στον εξοπλισμό του ανήκουν ακόμα μετωπικοί αερόσακοι, πλοήγηση, κάμερα οπισθοπορείας, οικολογικές δερμάτινες επενδύσεις, air condition, ηλεκτρικά παράθυρα και καθρέπτες, keyless entry, φώτα LED και ζάντες αλουμινίου.

Το βάρους 930 κιλών EV κινείται από ένα ηλεκτροκινητήρα ισχύος 48 ίππων, ο οποίος καταναλώνει 11,5 kWh/100 χλμ. (NEDC) και φτάνει τα 115 χλμ./ώρα τελικής. Με την μπαταρία των 32 kWh η αυτονομία του αγγίζει τα 300 χλμ. και μια φόρτιση (από 5-100%) σε κανονική πρίζα διαρκεί 5 ώρες. Σε ταχυφορτιστή αρκούν 45 λεπτά για φτάσει από το 30% στο 80%.

Get it on Google Play Download on the App Store