Ηλεκτροκίνητα Nissan εδώ και 70 χρόνια!

Νομίζετε πως η ιδέα της ηλεκτροκίνησης είναι καινούργια; Κάνετε λάθος. Εδώ και πολλές δεκαετίες η αυτοκινητοβιομηχανία πειραματίστηκε με την ηλεκτρική ενέργεια και στα αυτοκίνητα, καθώς σε διάφορες περιόδους υπήρχαν ενεργειακά προβλήματα που έκαναν τα καύσιμα δυσεύρετα. 

Δείτε ακόμη: Γιατί να μην πιάνετε την αντλία από το βενζινάδικο;

Μία από τις μάρκες που πειραματίστηκαν στην ηλεκτροκίνηση ήταν και η Nissan, η οποία πλέον με το Leaf ηγείται των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ενώ διαθέτει ακόμη και ηλεκτρικό, ηλεκτροκίνητο όχημα το e-NV200. Αυτά δεν είναι όμως παρά το απόσταγμα τεχνογνωσίας 70 ετών, καθώς ήταν το 1948, όταν είχε φτιάξει το Tama, ένα αμιγώς ηλεκτρικό φορτηγάκι.

Το Tama απέδιδε 5 ίππους, είχε τελική ταχύτητα 35 χλμ./ώρα και αυτονομία 65 χιλιομέτρων. Νούμερα τα οποία σίγουρα δεν μπορούν να μας εντυπωσιάσουν πλέον, σκεφτείτε όμως πως μιλάμε για ένα αυτοκίνητο που παρουσιάστηκε 70 χρόνια πριν.

Διαβάστε επίσης: Τι φταίει όταν δε λειτουργεί το air condition στο αυτοκίνητο;

Πιο κάτω μπορούμε να δούμε το video/αφιέρωμα που ετοίμασε η ιαπωνική μάρκα, στο οποίο πρωταγωνιστούν μεταξύ άλλων τα δύο ηλεκτρικά της αυτοκίνητα με διαφορά 70 ετών.

Get it on Google Play Download on the App Store