Iπτάμενο αυτοκίνητο και από την Aston Martin

Πολλοί υποστηρίζουν πως το μέλλον της αυτοκίνησης είναι ηλεκτρικό. Άλλοι πως αυτό δεν θα συμπεριλαμβάνει ούτε τροχούς, θυμίζοντας ταινία επιστημονικής φαντασίας. Η Aston Martin είναι η τελευταία από τις εταιρίες που δείχνει μια ζέση προς αυτή την άποψη, παρουσιάζοντας την σπουδή της για την μορφή των μετακινήσεων στις προσεχείς δεκαετίες.

Η Volante Vision Concept (VVC για συντομία) αποτελεί προϊόν συνεργασίας μιας βρετανικής «Dream Team», όπως αποκαλεί τους διαύλους μεταξύ Aston Martin-Rolls Royce (το τμήμα που κατασκευάζει τους κινητήρες αεροσκαφών, όχι τα αυτοκίνητα) και του τομέα Αεροναυπηγικής του Πανεπιστημίου στο Cranfield, ο αντιπρόεδρος και επικεφαλής marketing στην Aston Martin, Simon Sproule: «τα καλύτερα μυαλά και χέρια ασχολούνται με το ζήτημα. Πριν 18 μήνες που ξεκινήσαμε, φαινόταν σχεδόν όνειρο. Τώρα είμαστε πολύ κοντά στο να παρουσιάσουμε ένα πλήρως λειτουργικό πρωτότυπο. Και δεν είμαστε οι μόνοι. Τόσο η Porsche με την Audi, όσο και η Mercedes δείχνουν έντονο ενδιαφέρον στις εναέριες μετακινήσεις».

Δείτε ακόμα: Ιπτάμενο αυτοκίνητο στην τιμή κανονικού! (+video)

Όπως είναι λογικό, το concept βρίσκεται σε ιδιαίτερα πρώιμο στάδιο για να ανακοινωθούν τεχνικά χαρακτηριστικά. Το μόνο που υποστήριξε η βρετανική εταιρία είναι ότι το VVC θα αγγίζει τα 320 χλμ./ώρα τελικής και η αυτονομία του θα ξεπερνά τα 200 χιλιόμετρα. Κάτι που σημαίνει ότι το δρομολόγιο Αθήνα-Πάτρα δεν θα διαρκεί παραπάνω από 40 λεπτά (και θα μένουν και 11 χιλιόμετρα «κάβα»). Από τα συμφραζόμενα, πάντως, μπορούμε να εξαγάγουμε κάποια ασφαλή συμπεράσματα.

Διαβάστε επίσης: Έρχεται η… εξωφρενική Aston Martin των 1.100+ PS

Κατά πάσα πιθανότητα οι τρεις ηλεκτροκινητήρες θα προέρχονται από τους «γκουρού» του είδους, την Rolls-Royce. Η σχεδίαση είναι από τα μολύβια των ανθρώπων που μας έδωσαν τις DB11 και Valkyrie, σε συνέργεια με τις προσταγές των αεροναυπηγών του Cranfield. Σε αντίθεση με το BlackFly, που είδαμε πρότερα, το VVC είναι 3θέσιο (αντί για μονοθέσιο) σε μια διάταξη καθισμάτων που θυμίζει έντονα την μυθική McLaren F1. Όπως και το BlackFly, όμως, το VVC παραπέμπει περισσότερο σε γιγάντιο drone παρά στα οχήματα που παρακολουθούσαμε σε ταινίες όπως τα «Blade Runner» και «Το Έκτο Στοιχείο». Ποιος ξέρει, βέβαια, πώς θα είναι στην τελική του μορφή-μιας και η Aston Martin ορίζει το 2025 ως χρονικό ορίζοντα για την παρουσίαση της έκδοσης παραγωγής.

Get it on Google Play Download on the App Store