Ιπτάμενο αυτοκίνητο στην τιμή κανονικού! (+video)

Το concept των ιπτάμενων αυτοκινήτων απασχολεί εδώ και δεκαετίες τις ταινίες επιστημονικής φαντασίας. Εσχάτως βρήκε τον δρόμο και προς την πραγματικότητα, με κάποια πανάκριβα δείγματα αμφιβόλου λειτουργικότητας, όμως μια αμερικανική εταιρία πιστεύει πως βρήκε την λύση.

Δείτε ακόμα: Μία «ιπτάμενη» Ford Mustang 710 ίππων (+video)

Η Opener δημιούργησε το BlackFly, εμπνευσμένη από τις πτητικές δυνατότητες και το σχήμα της μύγας. Το αμιγώς ηλεκτρικό όχημα χρησιμοποιεί 8 μικρά ελικοφόρα μοτέρ κατά μήκος των δυο πτερυγίων του, ενώ ανάμεσά τους τοποθετείται η καμπίνα των επιβατών. Ή καλύτερα του επιβάτη, καθώς το BlackFly είναι μονοθέσιο και παραπέμπει σε ατομική κάψουλα μεταφοράς από το μέλλον. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Μάρκους Λενγκ, δήλωσε πως «το ιπτάμενο αυτοκίνητο είναι εδώ και προσφέρει άμεση ικανοποίηση! Όταν πιέσεις το κουμπί της ανόδου, έχεις τον πλήρη έλεγχο. Όταν σταματήσεις στη μέση του ουρανού και αφήσεις το χειριστήριο, το αεροσκάφος παγώνει. Και όταν λέω ότι παγώνει…κυριολεκτικά παγώνει στον αέρα», δήλωσε στο CBS News, προσθέτοντας ότι διαθέτει δυνατότητα αυτόνομης πτήσης (αυτόματο πιλότο, με άλλα λόγια).

Διαβάστε επίσης: Δεν είχε αίσιο τέλος η βόλτα με το ιπτάμενο αυτοκίνητο… (+videos)

Οι Αμερικανοί υποστηρίζουν πως η αυτονομία του μπορεί να φτάσει τα 40 χιλιόμετρα και η τελική του ταχύτητα τα 100 χλμ/ώρα. Περαιτέρω τεχνικά χαρακτηριστικά δεν δόθηκαν στην δημοσιότητα, όμως η Opener συστήνει στους πελάτες να απογειώνονται/προσγειώνονται σε μαλακές επιφάνειες -όπως το γρασίδι- προκειμένου να μην γρατζουνίζεται η «κοιλιά» του οχήματος. Επίσης, τονίζει πως το κόστος αγοράς δεν θα υπερβαίνει το ισοδύναμο της κορυφαίας έκδοσης του Mazda MX-5, η οποία στις Η.Π.Α. τιμάται στις 30 χιλιάδες δολάρια. Διευκρίνισε, πάντως, πως τα πρώτα μοντέλα θα είναι πιο ακριβά-μέχρι να δημιουργηθεί η ανάλογη πελατειακή υποστήριξη.

Το BlackFly έχει ήδη δοκιμαστεί και αποκτήσει έγκριση τύπου στον Καναδά, με τους δημιουργούς του να ισχυρίζονται πως δεν χρειάζεται άδεια πιλότου για τον χειρισμό του, αλλά θα πρέπει να παρακολουθήσουν σεμινάρια που θα διοργανώσει η κατασκευάστρια εταιρία.

Get it on Google Play Download on the App Store