Ιπτάμενο και αυτόνομο αυτοκίνητο από την Audi

Eδώ και πολλά χρόνια ξέρουμε πως το ιπτάμενο αυτοκίνητο αποτελεί διακαή πόθο του ανθρώπου. Από τις ταινίες επιστημονικής φαντασίας, σε κινούμενα σχέδια όπως οι Jetsons και εσχάτως σε διάφορες ιδιωτικές κατασκευές, η εναέρια μετακίνηση με τα τετράτροχα οχήματα απασχολεί διάφορα ανήσυχα μυαλά. Όπως αυτά που εργάζονται στο τμήμα Έρευνας και Εξέλιξης της Audi.

Δείτε ακόμα: Αυτές είναι οι συμμαχίες της αυτοκινητοβιομηχανίας!

Η γερμανική εταιρία δουλεύει αρκετό καιρό το πρότζεκτ Pop.Up Next, το οποίο στην ουσία αποτελεί την πρότασή της για τις μετακινήσεις του μέλλοντος. Εξελιγμένο σε συνεργασία με την Airbus και την Italdesign, το Pop.Up Next αποτελείται από μια διθέσια ηλεκτροκίνητη κάψουλα και ένα τετρακινητήριο ελικόπτερο. Οι επιβάτες το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να επιλέξουν τον επιθυμητό προορισμό στο GPS και το μικρό Audi θα αναλάβει να τους πάει στην πόρτα, καθώς εκτός από ιπτάμενο είναι και αυτόνομο! Μάλιστα έγιναν και οι πρώτες δοκιμές, οι οποίες στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία. Με μια μικρή υποσημείωση…

Διαβάστε επίσης: Η Toyota ετοιμάζει ιπτάμενο αυτοκίνητο!

Το μοντέλο που υπεβλήθη σε τεστ πτήσης και μετάβασης στον προορισμό ήταν σε κλίμακα 1:4. Όπως δηλώνουν και οι δημιουργοί του «είναι πολύ ενθαρρυντικό το γεγονός ότι οι δοκιμές ολοκληρώθηκαν χωρίς πρόβλημα, ωστόσο έχουμε πολύ δρόμο ακόμη μέχρι να δούμε πρακτική εφαρμογή του concept στον πραγματικό κόσμο». Συγκεκριμένα οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για περίπου 10 χρόνια, έως ότου το Pop.Up Next -και οποιαδήποτε κατασκευή με ανάλογη φιλοσοφία λειτουργίας- καταφέρει να ανταποκριθεί στα στάνταρ της καθημερινότητας.

Get it on Google Play Download on the App Store