Ιστορική Mercedes ξανάνιωσε μετά από 37 χρόνια ακινησίας (+video)

Κάποιοι άνθρωποι έχουν το κοκαλάκι της νυχτερίδας. Εκεί που ανοίγουν την πόρτα μιας ξεχασμένης αποθήκης, ανακαλύπτουν μια από τις πιο ιστορικές Mercedes να τους περιμένει. Όχι σε καλή κατάσταση, αλλά είναι εκεί.

Ο David είναι ένας ευγενέστατος νέος, που έχει την χαρά ο πατέρας του να διαθέτει το αυτοκινητόφιλο γονίδιο. Ο πατέρας του, λοιπόν, αγόρασε το 1972 μια 280 SL του 1969 – ευρύτερα πασίγνωστη ως «Παγόδα». Το roadster (με το hardtop) από την Στουτγκάρδη κυκλοφορούσε ανελλιπώς μέχρι το 1982 στους δρόμους των Η.Π.Α., καταγράφοντας στο κοντέρ περί τις 100.000 χλμ. Τον χειμώνα εκείνης της χρονιάς όμως, ο πατήρ του φίλου μας έσβησε για τελευταία φορά το μοτέρ και κλείδωσε το αυτοκίνητο στο τότε γκαράζ.

Δείτε ακόμα: Αθάνατη Mercedes-Benz 200 του 1976 με 14.044 χλμ.!

Από τότε μέχρι σήμερα, η κόκκινη Mercedes άλλαξε χρώμα από τη σκόνη, έγινε καταφύγιο ποντικών και σχεδόν ξεχάστηκε η ύπαρξή της. Ευτυχώς ο David κληρονόμησε την αγάπη για τα αυτοκίνητα και αποφάσισε να κάνει ένα ξεχωριστό δώρο, για τα 83α γενέθλια του πατέρα του. Κάλεσε εξειδικευμένο συνεργείο και άφησε την 280 SL να απολαύσει το makeover.

Μηχανικά το αυτοκίνητο δεν παρουσίαζε πρόβλημα, με τον εξακύλινδρο εν σειρά των 2.778 κ.εκ. να μην παρουσιάζει ζημιές. Στα καλά του, απέδιδε 160 ίππους και 244 Nm ροπής, εξασφαλίζοντας επιτάχυνση 8,7 δλ. για τα πρώτα 100 χλμ./ώρα και τελική 190 χλμ./ώρα. Σημειωτέον, το κιβώτιο είναι το προαιρετικό 5άρι αυτόματο της ZF (4άρι χειροκίνητο η στάνταρ επιλογή). Σασί και αμάξωμα δεν εμφάνιζαν σκουριά, οπότε το μόνο που είχαν να κάνουν οι καθαριστές, ήταν να απολυμάνουν το εσωτερικό και να κάνουν ένα γερό πλύσιμο/κέρωμα στις καμπύλες της «Παγόδας».

Διαβάστε επίσης: Πέθανε και άφησε ένα Fiat 128 του 1973 με 17.861 χλμ!

Η 280 SL όχι μόνο κυριολεκτικά ξανάνιωσε, αλλά προκάλεσε ανάλογα συναισθήματα και στον ηλικιωμένο ιδιοκτήτη της, ο οποίος είδε την προ 37ετίας τετράτροχη αγάπη να αναβιώνει.

Get it on Google Play Download on the App Store