Το Fiat Panda πήρε 0 αστέρια στο Euro NCAP

Ο Euro NCAP ανακοίνωσε σήμερα τα αποτελέσματα των δοκιμών πρόσκρουσης στις οποίες υποβλήθηκαν 8 νέα μοντέλα. Το Fiat Panda βαθμολογήθηκε με 0 αστέρια, ενώ στην προστασία ενηλίκων βαθμολογήθηκε με 45%, σε αυτή των πεζών με 47% και στην προστασία παιδιών με 16%.

Δείτε ακόμα: Volvo Amazon: Το αυτοκίνητο που έσωσε εκατομμύρια ζωές

Όπως δήλωσε ο Matthew Avery, διευθυντής του τομέα ερευνών στο Ινστιτούτο Thatcham, «αυτό που είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι ότι το Panda πρόκειται για ένα πολύ δημοφιλές αυτοκίνητο, ειδικά στους νέους οδηγούς. Η παντελής απουσία επικουρικών συστημάτων ουσιαστικά σημαίνει πως αφήνονται χωρίς την παραμικρή βοήθεια στις συνθήκες του δρόμου».

Ωστόσο, εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι κανένα από τα αυτοκίνητα της κατηγορίας των μίνι δεν έχει αξιολογηθεί με τα νέα και πολύ πιο αυστηρά κριτήρια του Euro NCAP.

Διαβάστε επίσης: Η προηγμένη μηχανολογία που κάνει το νέο Ford Focus «βράχο» (+video)

Τα κακά μαντάτα για την κοινοπραξία Fiat-Chrysler Automobiles συνεχίστηκαν από το νέο Jeep Wrangler, το οποίο κατάφερε να αποσπάσει μόλις 1 αστέρι. Χαρακτηριστικά το αμερικανικό 4×4 βαθμολογήθηκε με 50% στην προστασία ενηλίκων και με 69% σε αυτή των παιδιών.

Get it on Google Play Download on the App Store