Και για αυτό δεν προσπερνάμε «από πάνω» (+video)

Είχαμε παρακολουθήσει πρόσφατα ένα τρομακτικό -όσο και διδακτικό- video για τις αρνητικές επιπτώσεις που φέρει ένα προσπέρασμα από την Λωρίδα Εκτάκτου Ανάγκης (Λ.Ε.Α.).

Δείτε ακόμα: Και για αυτό δεν πηγαίνουμε από τη Λ.Ε.Α. (+video)

Σήμερα ακολουθεί το δεύτερο σκέλος του σεμιναρίου οδικής ασφάλειας, με τίτλο: «Τι δεν κάνουμε όταν οδηγούμε». Συγκεκριμένα, γιατί δεν προσπερνάμε «από πάνω» τα προπορευόμενα αυτοκίνητα. Μία ημερίδα που θα φαινόταν καθόλα χρήσιμη σε έναν Αμερικανό, ο οποίος χτύπησε με σφοδρότητα στο πίσω μερός ενός χάτσμπακ -για κακή του τύχη, ρόδα με ρόδα (εμπρός αριστερά με πίσω δεξιά)- και είδε τα «πάνω-κάτω».

Όπως φαίνεται και από το υλικό που κατέγραψε η κάμερα στο ταμπλό (dash-cam) ενός διερχόμενου οδηγού, το λευκό σεντάν κινείται με αναμμένο το αριστερό φλας στην αντίστοιχη λωρίδα, προφανώς θέλοντας να στρίψει προς την ίδια κατεύθυνση στο φανάρι. Για άγνωστο λόγο -πιθανόν λόγω αφηρημάδας ή κατανάλωσης αλκοόλ/ουσιών- δεν αντιλαμβάνεται ότι υπάρχει αυτοκίνητο μπροστά του, με αποτέλεσμα να «καρφωθεί» πάνω του δίχως να πατήσει καν το φρένο.

Διαβάστε επίσης: Αυτόματος πιλότος προβλέπει τρακάρισμα πριν γίνει (+video)

Ευτυχώς τόσο ο ίδιος, όσο και οι επιβαίνοντες το παθόν όχημα φόραγαν τις ζώνες ασφαλείας, περιορίζοντας τον χαρακτήρα του video σε καθαρά εκπαιδευτικό και μακριά από αστυνομικό/νοσηλευτικό/μακάβριο ρεπορτάζ.

Get it on Google Play Download on the App Store