Και όμως αυτή η Mercedes έχει 1.067.524 χιλιόμετρα!

Κάποιοι θεωρούν πρώτο «όριο» ενός αυτοκινήτου είναι στα 100.000 χιλιόμετρα. Αν φτάσουν τις 200.000 χλμ. τότε έχει αρχίσει και γερνάει, ενώ από εκεί και πάνω πάει σίγουρα για αντικατάσταση, αν δεν έχει γίνει ήδη προ πολλού. Η συγκεκριμένη όμως Mercedes E-Class έχει γράψει στο οδόμετρό της πάνω από 1 εκατομμύριο χιλιόμετρα και φαίνεται λες και έχει το πολύ 200.000 χλμ.

Δεν είναι πολύ παλιά, αφού έχει ταξινομηθεί το 2011, που σημαίνει ότι θεωρητικά διένυε 97.000 χλμ. το χρόνο! Όσα δηλαδή κάνει ένας μέσος οδηγός σε περίπου 7-8 χρόνια. Κάτω από το μακρύ καπό της φιλοξενείται αναμενόμενα πετρελαιοκινητήρας, της έκδοσης E 200 CDI με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 7G-Tronic. Καινούργιο το μοτέρ είχε ισχύ 136 ίππων και 360 Nm ροπής, το οποίο επιτάχυνε το μεγάλο αμάξωμα στο 0-100 χλμ./ώρα σε 9 δλ. και η μέγιστη ταχύτητα άγγιζε τα 207 χλμ./ώρα. Προφανώς τα περισσότερα χιλιόμετρα έγιναν σε ταξίδια, οπότε ο ντίζελ δούλευε ατελείωτες ώρες σε χαλαρούς ρυθμούς.

Παρά τα χιλιόμετρά της, εξωτερικά φαίνεται ότι δεν έχει φθορές, χτυπήματα κ.λπ. Άλλωστε αυτά μπορεί να έχουν επισκευαστεί. Εντυπωσιακή όμως είναι η κατάσταση του εσωτερικού. Τα διάφορα χειριστήρια δεν έχουν ξεφλουδίζει, όπως και οι επιμέρους επιφάνειες στις πόρτες και ταμπλό, ενώ τα καθίσματα μοιάζουν άθικτα. Μόνο του οδηγού έχει πολύ μικρές φθορές, όπως και η στεφάνη του τιμονιού.

Ο πωλητής από την Ολλανδία, αναφέρει ότι συντηρούνταν πάντα προσεκτικά, ενώ αν τους έλεγε κανείς ότι έχει διανύσει 200.000 χλμ., θα τον πίστευαν. Ο εξοπλισμός που φέρει το αυτοκίνητο είναι πλουσιότατος και η τιμή που ζητείται είναι στις 5.945 ευρώ.

Get it on Google Play Download on the App Store