Και plug-in υβριδικό το επόμενο Ford Ranger

Από τα σχέδια εξηλεκτρισμού της γκάμας για τη Ford δεν εξαιρείται κανένα μοντέλο. Εξ ου και η εξέλιξη plug-in υβριδικής έκδοσης για το επόμενο Ranger.

Σύμφωνα με το Car Expert, εκπρόσωπος του «Μπλε Οβάλ» επιβεβαίωσε μια φημολογία που κυκλοφορεί μήνες τώρα και αφορά τη διάθεση Ranger PHEV, στην επερχόμενη νέα γενιά του δημοφιλούς pick up. Ούτως ή άλλως, η Ford ανακοίνωσε πρόσφατα πως μέχρι το 2030 όλα τα νέα της μοντέλα θα είναι αποκλειστικά ηλεκτρικά. Οπότε η ηλεκτροποίηση ακόμα και μιας σκληροτράχηλης κατασκευής, όπως το Ranger, είναι αναπόφευκτη. Αλλά όχι και ανησυχητική, από πλευράς ισχύος.

Πάντα κατά τις πηγές των Αυστραλών, το plug-in σύνολο του επόμενου Ranger συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να αποτελείται από συνδυασμό του τετρακύλινδρου 2.3 EcoBoost και ηλεκτροκινητήρα, με συνολική απόδοση 365 ίππων και 680 Nm! Η Ford διαθέτει ήδη ένα πανίσχυρο PHEV σύστημα, με τη μορφή του 3.0 V6 EcoBoost και ηλεκτρικού μοτέρ στο Explorer PHEV AWD, απόδοσης 457 ίππων και 825 ολόκληρων Nm! Θεωρείται απίθανο πάντως να τοποθετηθεί στο Ranger, αν και ένα ενδεχόμενο υβριδικού Raptor με 460 ίππους ιντριγκάρει.

Το νέο Ranger θα αναπτυχθεί από κοινού με το επόμενο VW Amarok και αναμένεται να παρουσιασθεί κάποια στιγμή τον επόμενο χρόνο, με το επικρατέστερο σενάριο να τοποθετεί την πρεμιέρα από τα μέσα του 2022 και μετά.

Get it on Google Play Download on the App Store