«Καινούργια» Mercedes C 180 στη μισή τιμή

Η Mercedes C-Class έχει διαγράψει μια λαμπρή πορεία στην κατηγορία των μεσαίων αυτοκινήτων πολυτελείας εδώ και σχεδόν 30 χρόνια, από το 1993 όταν έκανε το ντεμπούτο της, αντικαθιστώντας την επίσης πολύ πετυχημένη 190. Σήμερα έχει φτάσει αισίως στην 5η γενιά της, όμως ακόμα και η πρώτη συνεχίζει να εκπέμπει ένα κύρος και μια γοητεία, αρκεί να είναι καλοσυντηρημένη.

Πόσο δε μάλλον όταν πρόκειται για «απάτητη», όπως είναι η εικονιζόμενη C 180 του 1997. Μπορεί να μετρά 25 χρόνια από τότε που κατασκευάστηκε, όμως θα μπορούσε κάλλιστα να βρίσκεται στο μουσείο της Mercedes-Benz, δεδομένου ότι το οδόμετρό της έχει γράψει μόνο 261 χιλιόμετρα. Όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες, το αυτοκίνητο βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση εξωτερικά και στο ανέγγιχτο εσωτερικό με τη χαρακτηριστική μπλε απόχρωση και τα ένθετα ξύλου. Στον εξοπλισμό της περιλαμβάνει ABS, 4 αερόσακους, ηλεκτρικά παράθυρα μπροστά, ηλεκτρικούς καθρέπτες, ηλιοροφή, κεντρικό κλείδωμα και cruise control, αλλά όχι air condition.

Παρόλα αυτά έχει παραμείνει απούλητη για πάνω από ένα χρόνο, γιατί αρχικά ο πωλητής της ζητούσε το ασύλληπτο ποσό των 39.900 ευρώ! Βλέποντας λοιπόν ότι δεν υπήρχε ενδιαφέρον, αποφάσισε να ρίξει την τιμή στα μισά λεφτά, δηλαδή στις 19.500 ευρώ (δείτε εδώ την αγγελία). Όχι ότι και πάλι είναι λίγα τα χρήματα που ζητάει, ωστόσο έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να προσελκύσει όσους ψάχνουν μια τέτοια Mercedes, προκειμένου να την κρατήσουν καλά φυλαγμένη σε ένα γκαράζ.

Πληροφοριακά, η C 180 πρώτης γενιάς είχε μήκος 4.516 χλστ. (4.751 χλστ. η νέα C 180). Ο 4κύλινδρος, 16βάλβιδος κινητήρας των 1.8 λτ. απέδιδε 122 ίππους και 170 Nm ροπής. Σε συνδυασμό με το αυτόματο κιβώτιο των 5 ταχυτήτων, το σεντάν των 1.350 κιλών επιτάχυνε από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 13,0 δλ. και η τελική ταχύτητα άγγιζε τα 190 χλμ./ώρα.

Get it on Google Play Download on the App Store