Κάμπριο λιμουζίνα Toyota για τον νέο Αυτοκράτορα της Ιαπωνίας

Νέα ηγεσία, νέα ήθη και έθιμα για τον θρόνο από τον Αυτοκράτορα Ναρουχίτο, ο οποίος διαδέχτηκε τον πατέρα του, Ακιχίτο, και φέρνει αέρα αλλαγής στο παλάτι. Και το γκαράζ.

Ο «φρέσκος» στα αυτοκρατορικά καθήκοντα διάδοχος του θρόνου, σκοπεύει να αλλάξει το όχημα των προσωπικών του μετακινήσεων. Όχι την μάρκα, ούτε το μοντέλο, αλλά τον τύπο του αμαξώματος. Σύμφωνα με την Wall Street Journal, η Toyota με τον Βέλγο καροσερίστα Carat Duchatelet ετοιμάζουν ένα Century με ανοιχτή οροφή! Οι δυο πλευρές έχουν συνεργαστεί σε ανάλογο project στον γάμο του Πρίγκηπα Αλβέρτου του Μονακό, μεταποιώντας ένα Lexus LS600h και δημιουργώντας το Landaulet.

Δείτε ακόμα: Η λιμουζίνα της Toyota των 151.000 ευρώ!

Τα δυο μοντέλα μοιράζονται το υβριδικό σύνολο, το οποίο παίρνει θέση κάτω από το μήκους 5,3 μέτρων αμάξωμα. Ένας ατμοσφαιρικός 5λιτρος V8 381 ίππων και 510 Nm ροπής συνδυάζεται με ηλεκτρικό μοτέρ 224 ίππων και 300 Nm ροπής. Η συνόλικη απόδοση ανέρχεται στους 431 ίππους, με την μέση τιμή της κατανάλωσης να περιορίζεται στα 7,3 λίτρα/100 χλμ. Το συνολικό βάρος του Century ξεπερνά τους 2 τόνους, ενώ το μεταξόνιο υπερβαίνει τα 3 μέτρα χαρίζοντας μία από τις πιο «αρχοντικές» καμπίνες επιβατών που συναντά κανείς σε επιβατηγό αυτοκίνητο.

Διαβάστε επίσης: O πρόεδρος της Toyota πήγε πίστα με το αυτοκίνητό του (+video)

Φυσικά τα τεχνικά χαρακτηριστικά θα διαφέρουν στο αυτοκρατορικό Century, καθώς η αφαίρεση της οροφής σημαίνει ενίσχυση του πλαισίου, όπερ αύξηση του βάρους. Η κάμπριο λιμουζίνα του Αυτοκράτορα ήταν προγραμματισμένο να εμφανιστεί στην χθεσινή του ενθρόνιση, όμως τελικά εμφανίστηκαν 2 κανονικά Century. Οπότε αναμένουμε το ντεμπούτο του μοναδικού Toyota!

Get it on Google Play Download on the App Store