Κανονικά στην παραγωγή ο κινεζικός «Σκαραβαίος»

Το σίριαλ με το ORA Cat και τις αντιδράσεις της VW βαίνει προς το τέλος του, με αυτό να μην είναι καθόλου αίσιο για τις αιτιάσεις των Γερμανών περί αντιγραφής. Το κινεζικό μοντέλο μπαίνει κανονικά στην παραγωγή, και μάλιστα νωρίτερα από ό,τι ήταν προγραμματισμένο!

To ORA Ballet Cat, που είναι η πιο «θηλυπρεπής» εκδοχή του Punk Cat (ή Good Cat), διαφέρει από εκείνο χάρις στο κάθετο και παραλληλόγραμμο σχήμα των φωτιστικών σωμάτων εμπρός-πίσω, με τα δεύτερα να μην απέχουν ιδιαίτερα σχεδιαστικά από εκείνα του αρχέγονου VW Beetle. Οι Γερμανοί είχαν εγείρει αντιδράσεις τόσο για το Punk όσο και το Ballet Cat, αλλά δεν κατάφεραν τελικά να ανακόψουν το εμπορικό τους λανσάρισμα. Το Punk Cat χρειάστηκε κάποιες μικροαλλαγές προκειμένου να λάβει έγκριση τύπου, ωστόσο το Ballet ήταν πιο αμφίβολο ελέω της τρομερής του ομοιότητας με το Beetle.

Τα όποια γραφειοκρατικά ζητήματα φαίνεται πως ξεπεράστηκαν, καθώς η θυγατρική της Great Wall Motors ανακοίνωσε πως το νέο μοντέλο θα ξεκινήσει να παράγεται στις 30 Μαρτίου. Αρχικά θα διατίθεται στην εγχώρια αγορά, ωστόσο δεν αποκλείεται να το δούμε και σε άλλα μέρη του κόσμου. To Good Cat θα έρθει κανονικά στην Ευρώπη. Φυσικά, δεν θα πρέπει να αφήνουμε εκτός τραπεζιού το σενάριο νομικής παρέμβασης της VW.

Μαζί με την έναρξη παραγωγής, οι Κινέζοι δημοσιοποίησαν τα τεχνικά χαρακτηριστικά του περιβόητου αυτοκινήτου. Το Ballet Cat φτάνει σε μήκος τα 4.401 χλστ., σε πλάτος τα 1.880 χλστ., σε ύψος τα 1.633 χλστ. και σε μεταξόνιο τα 2.750 χλστ., με το βάρος να προσεγγίζει τα 1.800 κιλά (1.780 για την ακρίβεια). Η βασική έκδοση διαθέτει μπαταρία 47,8 kWh και οι πλουσιότερες 59,1 kWh, προσφέροντας μέγιστη αυτονομία που μπορεί να ξεπεράσει τα 500 χλμ. (προφανώς με τη μεγάλη μπαταρία). Ο ηλεκτροκινητήρας τοποθετείται μπροστά και τροφοδοτεί τους αντίστοιχους τροχούς, παρέχοντας ισχύ 169 ίππων/250 Nm και δίνοντας μια τελική 155 χλμ./ώρα.

Get it on Google Play Download on the App Store