Κανονικό Transformer για νονούς (+video)

Τα Transformers μεγάλωσαν γενιές πιτσιρικάδων, από τη δεκαετία του 80 που παρουσιάστηκε η σειρά κινουμένων σχεδίων. Εξελίχθηκαν σε κινηματογραφική «κότα με χρυσά αβγά», μέσα από τις ταινίες του Michael Bay, και συνεχίζουν μέχρι σήμερα να μιλάνε στις καρδιές των παιδιών. Μικρών και μεγάλων.

Τα παιχνίδια της Hasbro, για την προώθηση των οποίων δημιουργήθηκε το καρτούν, ήταν στο δωμάτιο κάθε αγοριού για δεκαετίες. Βέβαια, σαν αυτό που παρουσίασε η Robosen Robotics δεν είχαμε ποτέ την ευκαιρία να παίξουμε. Καταρχάς, ο όρος «τηλεκατευθυνόμενο» δεν αποδίδει πλήρως δικαιοσύνη στα προσόντα του Optimus Prime, που θα μας εκπλήξει παρακάτω. Ούτε παιχνίδι, για να ακριβολογούμε. Η κατασκευή είναι ένα κανονικότατο ρομπότ, που μεταμορφώνεται και ελέγχεται μέχρι μέσω φωνητικών εντολών!

Η εξέλιξη του εν λόγω Prime διήρκεσε 11 ολόκληρα χρόνια, με το τελικό αποτέλεσμα να αποτελείται από 5.000+ εξαρτήματα! Ανάμεσά τους 60 μικροτσίπ που ελέγχουν 27 μοτεράκια, προκειμένου να δίνουν τη δυνατότητα στον αρχηγό των Autobots να αλλάζει μορφή, από φορτηγό σε ρομπότ και τούμπαλιν. Στη δεύτερη περίπτωση, το ύψος ξεπερνά τα 48 εκατοστά. Για τον έλεγχο του τώρα, υπάρχουν δυο επιλογές. Η πρώτη είναι η παραδοσιακή του τηλεχειρισμού, προσαρμοσμένη στα δεδομένα της εποχής. Εδώ δεν υπάρχει χειριστήριο με μοχλούς και πτυσσόμενη κεραία, αλλά εφαρμογή smartphone. Διαφορετικά, μπορείτε απλά να λέτε στον Optimus τι να κάνει και αυτός να ακολουθεί, μέσω φωνητικών εντολών. Με τόση προσοχή στη λεπτομέρεια, δεν θα μπορούσε να λείπει η φωνή του Peter Cullen – η αυθεντική «φωνή» του Optimus Prime.

Η δημιουργία της Robosen εξυπακούεται πως δεν κοστίζει ούτε κατά διάνοια, όσο οι φιγούρες δράσης που αγαπήσαμε. Η τιμή του ορίζεται στα 699 δολάρια (587 ευρώ) και θα διατίθεται κανονικά από τη Hasbro. Όσοι νονοί ενδιαφέρονται για δώρο (ή για ιδία συλλογή), μπορούν να κάνουν προ-παραγγελία από το Hasbro Pulse.

Get it on Google Play Download on the App Store