«Κάρβουνο» 93 οχήματα σε σταθμό φόρτισης (+video)

Παρανάλωμα του πυρός έγιναν σχεδόν 100 οχήματα σε σταθμό φόρτισης, στην Ινδία, όταν ξέσπασε ξαφνικά πυρκαγιά και εξαπλώθηκε με ταχύτατο ρυθμό.

Το περιστατικό σημειώθηκε τα ξημερώματα της προηγούμενης Πέμπτης, στο Δελχί, από άγνωστες μέχρι στιγμής αιτίες. Το πιθανότερο είναι να εκδηλώθηκε βραχυκύκλωμα, οδηγώντας σε ραγδαία εξάπλωσή της λόγω των υψηλών τάσεων στους σταθμούς φόρτισης, μαζί φυσικά με τις μπαταρίες των ηλεκτρικών. Το εκρηκτικό «κοκτέιλ» δεν άργησε να εξελιχθεί σε πύρινη λαίλαπα, που κατέστρεψε ολοσχερώς 93 οχήματα: 80 τρίκυκλα ταξί (από τις πιο δημοφιλείς παρουσίες στους δρόμους της Ινδίας), 10 αυτοκίνητα, 2 scooter και μια μοτοσικλέτα. Από αυτά, τουλάχιστον τα 80 (τα τρίκυκλα δηλαδή) ήταν ηλεκτρικά.

Ευτυχώς η παρέμβαση των τοπικών πυροσβεστικών αρχών ήταν τάχιστη, με 7 οχήματα και πάνω από 30 άντρες να σπεύδουν στο σημείο, θέτοντας τελικά υπό έλεγχο τις μαινόμενες φλόγες έπειτα από αρκετές ώρες προσπάθειας. Στα EVs μάλιστα συνέχισαν να ρίχνουν νερό ακόμα και όταν η φωτιά είχε σβήσει εντελώς, υπό το φόβο αναζωπύρωσης λόγω των στοιχείων στις μπαταρίες. Ένα έργο εξαιρετικά δυσχερές, που έγινε ακόμα πιο δύσκολο λόγω της τοποθεσίας. Οι σταθμοί φόρτισης συνοδεύονται μεν από δικλείδες ασφαλείας, αλλά 1ον) ουδείς γνωρίζει τα στάνταρ της Ινδίας και 2ον) αν τελικά ξεσπάσει πυρκαγιά σε έναν φορτιστή η εξάπλωση της στους υπόλοιπους είναι θέμα χρόνου.

Get it on Google Play Download on the App Store