Κατανάλωση ή επιδόσεις; λτ./100 χλμ. ή 0-100 χλμ./ώρα;

Πριν η οικονομική κρίση δείξει το σκληρό της πρόσωπο στη χώρα μας και φτάσουν τα καύσιμα στα ύψη, η έννοια μέση κατανάλωση στο αυτοκίνητο, μας ήταν σχεδόν άγνωστη. Τουλάχιστον στους περισσότερους, οι οποίοι δε νοιάζονταν για το πόσο καύσιμο θα καταναλώσουν οδηγώντας το αυτοκίνητό τους. Πλέον οι καιροί άλλαξαν και όλοι μας κοιτάμε μεταξύ άλλων και την κατανάλωση που έχει ένα αυτοκίνητο και μάλιστα έχουμε πολύ ψηλά στην ιεραρχία μας τον συγκεκριμένο τομέα.

Δείτε ακόμη: Τα φθηνότερα αυτοκίνητα με τιμή έως 10.000 ευρώ

Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι κατασκευαστές, οι οποίοι την τελευταία δεκαετία ειδικά πασχίζουν προκειμένου να καταφέρουν να κάνουν τα αυτοκίνητά τους πιο οικονομικά, χωρίς να χάσουν την δύναμή τους. Παράλληλα βελτίωσαν και τις εκπομπές ρύπων προκειμένου να είναι συμμορφωμένες με τις ολοένα και πιο αυστηρές προδιαγραφές που ισχύουν σε όλο τον κόσμο.

Φυσικά μεταλλαχτήκαμε και εμείς οι ίδιοι ως οδηγοί… Προσαρμοστήκαμε σε ένα πιο οικονομικό στυλ οδήγησης, προκειμένου να εξοικονομήσουμε χρήματα, μειώνοντας τη μέση τιμή της κατανάλωσης. Και πώς να μην το κάνουμε αυτό, αφού πλέον η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης στην χώρα μας είναι στα 1,65 ευρώ το λίτρο και κάθε βαθύ πάτημα του γκαζιού πονάει, ακόμη και αν έχουμε οικονομικό αυτοκίνητο.

Και κάπως έτσι, φτάσαμε τις συζητήσεις μας να μονοπωλεί το πόσο καίει το εκάστοτε αυτοκίνητο και το πόσο οικονομικό ή όχι είναι αυτό και όχι οι επιδόσεις του και τα δευτερόλεπτα που χρειάζεται για να πιάσει τα 100 χλμ./ώρα από στάση ή στα πόσα χλμ./ώρα φτάνει η τελική του ταχύτητα. Ακόμη και τα τέλη κυκλοφορίας υπολογίζονται πλέον σύμφωνα με τις εκπομπές ρύπων των αυτοκινήτων (για τις ταξινομήσεις από 1/11/2010) κάτι που αποτελεί τη μεγαλύτερη απόδειξη για το ότι οι καιροί έχουν αλλάξει.

Διαβάστε επίσης: SEAT Leon 1.4 TGI με κατανάλωση 3€/100 χλμ.!

Και όλα αυτά με την ηλεκτροκίνηση πλέον στο κατώφλι της αυτοκίνησης, έτοιμη να κυριαρχήσει υποσχόμενη, μικρό κόστος χρήσης και εξαιρετικές επιδόσεις. Εσείς τι λέτε με όλα αυτά όμως; Σας νοιάζει πλέον το 0-100 χλμ./ώρα ενός αυτοκινήτου ή η κατανάλωσή του; Τι από τα δύο έχετε πιο ψηλά στην ιεραρχία σας;

Get it on Google Play Download on the App Store