Σπάνια Lamborghini Countach θα γίνει καινούργια!

Μια εξαιρετικά σπάνια Lamborghini Countach LP400 S “Periscopio”, βρέθηκε σε άθλια κατάσταση σε μια αποθήκη, αλλά χάρη στις γνώσεις και στο μεράκι των ανθρώπων που την εντόπισαν, θα γίνει πάλι σαν καινούργια.

Το αυτοκίνητο βρέθηκε σε μια αποθήκη από τον Simon Kidston, ιδρυτή, ιδιοκτήτη και επικεφαλής της εταιρείας που σκοπεύει να ανακατασκευάσει το ιστορικό μοντέλο και να το φέρει στην κατάσταση. όπως της μπλε Lamborghini Countach που βλέπετε και στις φωτογραφίες.

Δείτε ακόμα: Γιαγιά φύλαγε σε γκαράζ σπάνια Lamborghini Countach!

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έδωσε ο Kidston, το αυτοκίνητο βρέθηκε σε αυτή τη κατάσταση έπειτα από ατύχημα που είχε ο πρώτος ιδιοκτήτης του. Το γιατί δεν επισκευάστηκε δεν διευκρινίστηκε, με το αυτοκίνητο να βρίσκεται στο γκαράζ του ιδιοκτήτη για 40 χρόνια. Η Countach κατασκευάστηκε μεταξύ 1974 – 1990 και είναι ένα σημαντικό μοντέλο για την Lambrorghini, ενώ σε όλα αυτά τα χρόνια πουλήθηκαν μόνο 1.983 αυτοκίνητα. Η έκδοση Periscopio πήρε την ονομασία της από μια εσοχή στην οροφή του αυτοκινήτου, ώστε μέσω του κεντρικού καθρέπτη να βελτιώνεται η ορατότητα προς τα πίσω. Ένα χαρακτηριστικό το οποίο μόνο τα πρώτα αυτοκίνητα παραγωγής το διέθεταν.

Διαβάστε επίσης: Κλάμα! Lamborghini Countach γίνεται στάχτη (+video)

Οι μηχανικοί της εταιρείας του Kidston έχουν πολύ δουλειά μπροστά για να φέρουν το αυτοκίνητο σε μια αξιοπρεπή κατάσταση, όπως η Countach που βλέπετε στις φωτογραφίες. Οι μηχανικοί της εταιρείας του Kidston κάνουν υπερπροσπάθειες να εντοπίσουν τις εταιρείες που ακόμα κατασκευάζουν ανταλλακτικά για την Countach. Για την ιστορία, η Countach LP400 εξοπλίζεται με έναν 4λιτρο ατμοσφαιρικό 12κύλινδρο κινητήρα με έξι weber καρμπιρατέρ. Η απόδοση φτάνει τα 375 άλογα, το βάρος είναι 1.065 κιλά και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 290 χλμ./ώρα.

Get it on Google Play Download on the App Store