Kia: «Με ανοιχτές αγκάλες ένα pick up μοντέλο»

Η επιτυχία του Hyundai Santa Cruz έχει φέρει όρεξη στην Kia για ανάλογο μοντέλο, κάτι που ο επικεφαλής σχεδίασης δηλώνει πως θα υποδεχόταν με ανοιχτές αγκάλες.

Ο Karim Habib ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο παρουσίασης pick up από την αδελφή φίρμα της Hyundai, απαντώντας σε κάθετα θετικά τόνο: «Θα το καλωσόριζα με ανοιχτές αγκάλες», είπε ο Καναδός και συνέχισε: «Ένα τέτοιο μοντέλο ταιριάζει γάντι στην γκάμα της Kia. Στην Αμερική ειδικά, οι αγοραστές μένουν πιστοί σε μάρκες που ήδη εμπιστεύονται. Παράλληλα, υπάρχουν και άλλα ανοίγματα. Ένα καινούργιο brand, για παράδειγμα».

Σε περίπτωση που οι διοικούντες την Kia αποφασίσουν να δώσουν το «ΟΚ» για εξέλιξη pick up (προσφορά του Theottle τα renderings), θα πρέπει να περιμένουμε εντελώς διαφορετική προσέγγιση από το Santa Cruz. Ενδεχόμενο αγροτικό Kia συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να σχεδιαστεί ακριβώς ως τέτοιο: παραδοσιακό pick up δηλαδή. Εν αντιθέσει με το lifestyle και σπορτίβ Hyundai, η «καρότσα» της Kia δεν αποκλείεται να διαθέτει πλαίσιο τύπου σκάλας (αυτοφερόμενο το Santa Cruz) και να προσανατολίζεται στην πρακτικότητα, τις εκτός δρόμου δυνατότητες και την αντοχή στην κακομεταχείριση. Τέτοιο πάτωμα, διαθέτει το Mohave. Οπότε αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει τη βάση του.

Η φημολογία θέλει το αδερφάκι του Santa Cruz να ντεμπουτάρει εντός της προσεχούς διετίας, με πιθανότερη ημερομηνία τις αρχές του 2023.

Get it on Google Play Download on the App Store