Κινεζικός ηλεκτρικός «πύραυλος» 570 ίππων

Το κινεζικό Avatr 011, που ανακοινώθηκε για πρώτη φορά τον Νοέμβριο του περασμένου έτους, μόλις απέκτησε μια πιο «άγρια» έκδοση με το όνομα MMW. Το γιατί τη χαρακτηρίζουμε «άγρια», θα το καταλάβετε παρακάτω, ή μάλλον έχετε ήδη πάρει μια γεύση από τον τίτλο.

Η επωνυμία Avatr «γεννήθηκε» από την κοινοπραξία της Changan Automobile και της εταιρείας παραγωγής μπαταριών ιόντων λιθίου CATL. Πρόκειται ουσιαστικά για την εξέλιξη της Changan Nio New Energy Automotive Technology που ιδρύθηκε από τους Changan και Nio, ενώ για το MMW έχει παίξει ρόλο και ο «γίγαντας» που λέγεται Huawei! Η εν λόγω ειδική έκδοση θα κατασκευαστεί σε μόλις 500 αντίτυπα και πήρε σάρκα και οστά σε συνεργασία με τον σχεδιαστή Mathew M. Williams, ο οποίος έχει διατελέσει δημιουργικός διευθυντής του Givenchy. Ας δούμε, λοιπόν, ποια είναι τα χαρακτηριστικά που διακρίνουν την έκδοση MMW, από το βασικό μοντέλο.

Αυτό που κάνει το SUV να ξεχωρίζει αμέσως είναι το βαθύ γυαλιστερό μαύρο χρώμα της βαφής του, που σύμφωνα με τις πληροφορίες περιλαμβάνει τεχνολογία αυτοεπισκευής για τη διόρθωση μικρογρατζουνιών! Το «μαύρο θηρίο» διαθέτει επίσης ζάντες 22 ιντσών! Το εσωτερικό έχει επίσης τροποποιηθεί και το πιο χαρακτηριστικό είναι το νέο μαύρο δέρμα που κοσμεί τα καθίσματα, τις επενδύσεις στις πόρτες και το ταμπλό, με χαρακτηριστικές ραφές.

Κάτω από τις επιφάνειες του 011 MMW βρίσκεται μια μπαταρία 90,38 kWh που δίνει «ζωή» σε ένα ζευγάρι ηλεκτροκινητήρων απόδοσης 570 ίππων! Το 011  μπορεί να φτάσει τα 100 χιλιόμετρα από στάση σε λιγότερο από 3 δευτερόλεπτα, ενώ έχει επίσης τη δυνατότητα να διανύσει περισσότερα από 600 χλμ. με μία μόνο φόρτιση! Η τεχνολογία 750 Volt επιτρέπει τη φόρτιση με μέγιστη ισχύ 240 kW, δίνοντας στη μπαταρία τη δυνατότητα να γεμίσει από το 30 στο 80% εντός 15 λεπτών.

Get it on Google Play Download on the App Store