Κλείδωμα/ξεκλείδωμα με το πρόσωπό από την Apple

Το μέλλον για τον κλάδο του αυτοκινήτου προμηνύεται εξαιρετικά ενδιαφέρον με αρκετές καινοτομίες. Μια εξ αυτών, είναι η αναγνώριση προσώπου του οδηγού για την πρόσβαση στη καμπίνα του αυτοκινήτου του.

Την συγκεκριμένη πατέντα που χρησιμοποιεί την αναγνώριση προσώπου για το ξεκλείδωμα του αυτοκινήτου, η Apple την έχει ήδη κατοχυρώσει. Πιο συγκεκριμένα ο Αμερικάνικος κολοσσός της τεχνολογίας είχε υποβάλλει την αίτηση στις αρχές του 2017 και εγκρίθηκε πρόσφατα από το Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων των Η.Π.Α., με τίτλο “Σύστημα και μέθοδος για την είσοδο σε όχημα”.

Δείτε ακόμη: Η Apple απέλυσε 200 άτομα από το Project Titan

Βέβαια η συγκεκριμένη τεχνολογία δεν είναι πρωτόγνωρη για τον κόσμο της κινητής τηλεφωνίας, μιας και η συγκεκριμένη πατέντα χρησιμοποιείται κατά κόρον στα κινητά της Apple από το μοντέλο IPhone X κι έπειτα. Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας περιγράφει δύο τρόπους με τους οποίους ένας χρήστης μπορεί να χρησιμοποιήσει την αναγνώριση προσώπου για να ξεκλειδώσει το αυτοκίνητό του. Το κύριο και βασικότερο είναι η εν λόγω τεχνολογία να ενσωματώνεται στο ίδιο το όχημα, όπου οι αισθητήρες θα σαρώνουν το πρόσωπό του, όπου έπειτα από την έγκαιρη ταυτοποίηση, θα επιτρέπεται η πρόσβαση.

Διαβάστε επίσης: Mobile app σου λέει πόσα πιάνει το μεταχειρισμένο σου!

Εναλλακτικά, ο χρήστης θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τη λειτουργία αναγνώρισης προσώπου που είναι διαθέσιμη στο smartphone της Apple, το οποίο θα επικοινωνεί με το αυτοκίνητο και εν συνεχεία θα ξεκλειδώνουν/κλειδώνουν οι πόρτες. Τέλος, εκτός από την πρόσβαση στο όχημα, η συγκεκριμένη εφαρμογή θα μπορούσε να αναγνωρίσει κάθε άτομο και να προσαρμόσει τις ρυθμίσεις άνεσης σύμφωνα με τις προτιμήσεις του οδηγού -θέση καθίσματος, μουσική, ρύθμιση τιμονιού, αλλά και τον κλιματισμό.

Get it on Google Play Download on the App Store